Már az első félidőben eldőlt a derbi sorsa

Már az első félidőben eldőlt a derbi sorsa

A szünetben már 4–0-ra vezetett U17-es csapatunk a szlovén Lendva otthonában és végül 5–0-ra nyerték meg akadémistáink a nemzetközi felkészülési mérkőzést.

NK Nafta Lendva U17 – Illés Akadémia U17 0–5 (0–4)
Illés Aka. U17.:  
Németh H. – Baján, Stefanich, Bolla B., Deme – Horváth A., Kopácsi Á., Smeringa – Nagy M., Katona, Wolf. Cserék: Kostyák – Takács-Földes, Horváth B., Sabia, Csörnyei, Lehel, Kopácsi B., Koósz, Bodrogi. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők:
Stefanich (19., 0–1), Kopácsi Á. (22., 0–2), Katona (27., 0–3), Wolf (28., 0–4), Lehel (76., 0–5)

A mérkőzés első periódusa az ismerkedésről szólt. Az ellenfél mellett leginkább a pálya minőségéhez kellett alkalmazkodniuk Kovács László és Nagy József tanítványainak. A 19. percben aztán Stefanich Mirkó találatával a vezetést is sikerült megszerezniük akadémistáinknak. Ez pedig alaposan meghozta a mieink játékkedvét és a szünetig három újabb találattal keserítették a hazaiak életét. Sorrendben Kopácsi Áron, Katona István és Wolf Gergő iratkozott fel a gólszerzők közé, így a félidőben már 4–0-ra mentek növendékeink.

A szünetben aztán a szakmai stáb szinte teljes sort cserélt. Ettől függetlenül a fölényünk megmaradt a második játékrészre is, bár ekkor már „csak” egy gólt sikerült elérnünk: Lehel Roland a 76. percben állította be az 5–0-ás végeredményt.

Ez volt a második edzőmérkőzésünk. Az összkép alapján lényegesen többet kaptam a csapattól, mint amit vártam volna. Végig fegyelmezettek voltunk, azt csináltuk, amit kellett. Főként támadásban jeleskedtünk, mivel az ellenfél védekezésre nem igen kényszerített bennünket. Mindenki bőven kapott lehetőséget. Szinte valamennyi játékosunk 45-60 percet töltött a pályán.

– értékelt röviden a meccset követően Kovács László vezetőedző.