Gólzáporos mérkőzésen nyertek az U19-es lányok

Gólzáporos mérkőzésen nyertek az U19-es lányok

Tebeli György együttese a tavasszal még az osztrák Bundesligában szereplő Südburgenlandot győzte a szezon első erőfelmérőjén.

FC Südburgenland – Illés Akadémia-Viktória U19 3–4 (2–1)
Gólszerzők: Kaszap K. (2), Takács E., Mesterházy I.

A július 11-én megkezdett munka második hetének végén, első felkészülési mérkőzését játszotta leány U19-es korosztályunk. A csapat a nyáron jelentősen átalakult, voltak, akiket tanulmányuk szólított más városba, vannak, akik már a Haladás-Viktória NB I-es csapatának keretéhez tartoznak, de érkeztek erősítések is, akik Ausztriában ölthették először magukra az Illés Akadémia mezét, illetve a tavalyi U17-es korosztályból többen itt kezdték meg a felkészülést. Tebeli György tizenhét játékossal, a Gévay Dorka, Dobó-Nagy Boglárka, Németh Natasa, Kováts Anna, Szabó Fanni, Németh Mirtill, Csejtei Emília, Csáki Eszter, Novák Luca, Szabó Liliána, Hécz Zsuzsanna, Gravencz Gréta, Kaszap Kamilla, Takács Eszter, Mesterházy Ivett, Nagy Dorottya, Pálfy Barbara összeállítású kerettel utazott a határ túloldalára, az Südburgenland elleni találkozóra.

Rekkenő hőség várta a két gárdát, ennek ellenére az iramra nem lehetett panasz, mindkét együttes tette a dolgát becsülettel. A vezetést a mieink szerezték meg, remek bal oldali összjáték után Novák Luca beadását Kaszap Kamilla juttatta szép mozdulattal a kapuba. Nagy küzdelem folyt a pályán, majd a félidő hátralévő részében egy kiugratás, valamint egy fejes után is be tudtak találni az előző idényben még az osztrák Bundesligában szereplő vendéglátók – 2–1-re ők vezettek a szünetben. A mieinknél valamennyi cserejátékos beállt a félidőben, többek között Takács Eszter is, aki rögtön egy góllal tette le a névjegyét és egyenlőre módosította az állást. A mérkőzés ezen periódusában mi veszélyeztettünk többet, jól járattuk a labdát, mindkét szélen megvolt a sebességünk, amivel rendre zavart tudtunk okozni ellenfelünk védelmében. Egy ilyen elfutás után egy bal oldalról belőtt labda Mesterházy Ivettet találta meg, aki kíméletlenül értékesítette a lehetőséget: újra nálunk volt az előny. A hazaiak nem adták fel, harcos, küzdelmes játékot mutattak és a mérkőzés végéhez közeledve pedig egy szabadrúgás-variációt követően egyenlíteni is tudtak. Ekkor azonban még nem volt vége mérkőzésnek, a hajrában Kaszap Kamilla robogott el remekül a jobb szélen, majd lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, beállítva a 3–4-es végeredményt.

A mieink győzelemmel térhettek haza első felkészülési mérkőzésükről. A csapat a jövő héten is Ausztriába utazik, Hart im Zillertalban, edzőtáborban folytatja a felkészülést az új szezonra.

Először is szeretnék gratulálni a csapatnak, és különösen azoknak, akiket első „Illéses” mérkőzésükön köszönthettünk. Sikerült győzelemmel kezdenünk, ráadásul egy felnőtt, tavasszal még Bundesliga-csapat ellen. Úgy gondolom, a mérkőzés összképét tekintve megérdemelt a sikerünk, a játék alapján akár több góllal is nyerhettünk volna. Kijöttek olyan dolgok, amikben fejlődnünk kell, egy új játékrendszert próbálunk elsajátítani, ehhez időre van szükség, még nagyon az elején járunk a munkának, de úgy érzem, jó úton haladunk. Két hete dolgozom a lányokkal, amit kértem tőlük, azt maximálisan megpróbálták betartani. Úgy gondolom, hogy lehet építeni a teljesítményünkre, megoldásainkra

– fogalmazott Tebeli György, U19-es lányaink vezetőedzője.