Már a dobogós helyen állnak U14-eseink

Már a dobogós helyen állnak U14-eseink

A DVSC-DLA 2–0-s idegenbeli legyőzését követően már a tabella harmadik helyén állnak Szűcs János tanítványai, még pedig úgy, hogy pontszámban beérték a második pozíciót elfoglaló Puskás Akadémiát is.

Debreceni VSC-DLA U14 – Illés Akadémia U14 0–2 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Őri K. – Hende (Nyári, 75.), Bolla Á., Kelemen, Virág – Meskó, Söptei, Sipos-Kiss (Markó, 75.) – Krone, Klement, Tóth E. (Papp M., 67.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Krone (42., 0–1), Kelemen (60., 0–2)

Idén március közepén nem kis meglepetést okozva 3–0-ra győzték le a hajdúsági fiatalok Szombathelyen Szűcs János legénységét. Azon a derbin a debreceniek gyakorlatilag bő félóra alatt eldöntötték a három bajnoki pont sorsát. Ezúttal azonban az első félidőben egyértelműen a mieink játszottak fölényben, még annak ellenére is, hogy az erősen fújó szél a hazaiakat támogatta. Azonban a szünetig nem sikerült vezetést szereznünk, pedig 8-10 alkalommal is megcélozhattuk a vendéglátók kapuját.

A második játékrészt viszont rögtön góllal kezdték akadémistáink: egy szép akció végén szabadrúgást harcoltunk ki, amit Kelemen Mirkó ívelt a kapu elé és az érkező Krone Niklas kapásból lőtt a hálóba. Az 1–0-s vezetéssel nem elégedtek meg a mieink és továbbra is támadásban maradtak. Ám Tóth Erik, Klement Dávid, Söptei Bálint és Sipos-Kiss Dániel is eltékozolta lehetőségét. A 60. minutumban aztán Meskó Márk szöglete után nagy kavarodás alakult ki a DVSC 16-osán belül és a leggyorsabban eszmélő Kelemen Mirkó a hálóba talált, ezzel pedig megduplázta előnyünket. A folytatásban csak az maradt kérdéses, hogy ennyivel megússzák-e a debreceniek. Nos, a válasz: igen. Végül „csak” 2–0-ra győzte le őket a már dobogós helyen álló U14-es csapatunk.

Nagyon motiváltan utaztunk Debrecenbe, mivel szerettünk volna revansot venni a szezon során tőlük elszenvedett két vereségért. A mai napon aztán nem volt kérdéses, hogy melyik a jobbik csapat. Egész végig a mi stílusunk érvényesült, domináltunk és szó szerint focizva nyertünk. Több remek teljesítmény is akadt nálunk. Igazi egyéniségek vannak a csapatunkban. Szerintem több góllal is nyerhettünk volna. Teljesen elégedett vagyok a csapattal. Ez egy komoly siker, mivel Debrecenből nem sok csapat távozik három ponttal. Végezetül: Varga Rolandnak köszönöm a segítségét

– mondta már hazafelé tartva Szűcs János vezetőedző.