Magyarország nyerte a Padbol Nemzetek Kupáját

Magyarország nyerte a Padbol Nemzetek Kupáját

Meggypiros mezben szerepelt Illés Béla és Halmai Gábor is!

Első alkalommal rendezték meg a Padbol Nations Cup-ot: a villámgyorsan terjedő sportág már az akadémiák programjában is komoly szerepet kap. Magyarországon eddig négy kiemelt intézményben – köztük az Illés Akadémián is épült négy pálya.

A bécsi Práter adott otthont a Padbol Nemzetek Kupájának, ahol a házigazda Ausztria mellett Németország, Olaszország és Magyarország képviselte magát. Mindegyik nemzet 2-2 párost indított, a piros-fehér-zöld színeket Bócz Tamás és Zombori Zalán mellett Illés Béla és Halmai Gábor képviselte. Az osztrákok első számú csapatában is volt szombathelyi érdekeltség, hiszen a 69-szeres osztrák válogatott, Andreas Ivanschitz csapattársa Garics György volt!

Igazán jól megszervezett és remek hangulatú tornán vehettünk részt. A csoportmérkőzések során az olaszok ellen 1-1 győzelem és vereség volt a mérlegünk, míg a „sógorokat” mindkét párosunk megverte. A németek ellen szintén két magyar győzelem született. Mindez azt jelentette, hogy a döntőbe jutottunk, ahol ismét összecsaphattunk a kiváló erőkből álló olaszokkal. Itt a szabályok szerint egy pályán zajlottak a találkozók, ám három gamenként a párosok váltották egymást. Az első szettet 6–1-re elveszítettük, ám a másodikat 7–5-re megnyertük. Így egy mindent eldöntő szett következett, ahol 6–4-re győztünk, azaz a sportág népszerűsítésére megrendezett Padbol Nemzetek Kupáját Magyarország nyerte meg

– foglalta össze a torna fő eseményeit Illés Béla.

Az olaszok rendkívül összeszokott párosokat küldtek a rendezvényre, látszott, hogy jó ideje együtt vannak, igazi fegyvertény volt a legyőzésük! Az ellenük való mérkőzések során minden labdáért, minden poénért igazán meg kellett küzdeni. Mindezt a helyszínen olyan sztárvendégek láthatták, mint Hans Krankl vagy Ivica Vastic, akik az osztrák futball legendái a mai napig.

Az Illés Akadémia növendékei utánpótlás-nevelő centrumunk négy pályáján gyakorolhatnak – hiszen ez a sportág remekül egészíti ki a labdarúgást, gyors cselekvésre és gyors gondolkodásra ösztönözve a játékosokat.