Nagyot hajráztak U14-eseink

Nagyot hajráztak U14-eseink

Egyórányi játék után még az aradiak vezettek 2–0-ra, ám ezt követően fordítottak Nagy László tanítványai, akik végül 4–2-re nyerték meg a mérkőzést.

Illés Akadémia U14 – Viitorul Arad U14 4–2 (0–1)
Illés Aka. U14.:
Schepanski – Angler, Laczó, Molnár B., Axnix – Lakatos, Mihály, Tasnádi Zs. –  Bosnyák Bence, Moldován, Grádvohl. Cserék: Szabó B., Módly, Nyári, Börczi, Papp M., Bogdán, Sánta, Horváth Á., Hideg, Szakály. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Sánta (63., 1–2), Papp M. (68., 2–2), Nyári (71., 3–2), Módly (80., 4–2)

A szerdai minitornánkra érkező erdélyi klub U14-es csapatával mérkőztek meg „előzetes” gyanánt Nagy László tanítványai, akik enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a meccs elején. Ez főként szögletekben nyilvánult meg. Aztán a 22. percben váratlanul megszerezték a vezetést az aradiak: egy jobbról érkező beadás pattant a kapufáról a vendégek támadója elé, és ő könnyedén helyezett a hálóba. Ezt követően Mihály Dániel életerős szabadrúgását paskolta szögletre az ellenfél kapusa, így a szünetre maradt az 1–0-s Viitorul-vezetés.

Térfélcserét követően hamarosan megduplázták előnyüket az aradiak: egy jobbról érkező szabadrúgás után fejeltek közvetlen közelről a kapunkba. A folytatásban ismét Mihály Dani löketei következtek, de három alkalommal is védeni tudott a vendégek cerberusa. A 63. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult: Papp Máté átadása után Sánta Richárd szépített. A 68. minutumban pedig Papp Máté már nem engedte át a góllövés örömét: hatalmas vágta után egyenlített. A 71. percben aztán már 3–2 volt ide: egy kapu előtti kavarodás végén Nyári Olivér lőtt a hálóba. A 4–2-es végeredményt pedig Módly Samu állította be pillanatokkal a lefújás előtt.

Egy nagyon kellemetlen stílusban harcoló, kemény férfias focit játszó csapattal találkoztunk. Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben inkább mi játszottuk a futballt, de az ellenfél hatékonyabb volt. Fizikálisan picit jobbak voltak, mint mi. Szünet után aztán szép gólokat rúgtunk és az utolsó 20 percben megfordítottuk a mérkőzést. Szerintem teljesen megérdemelten nyertünk. Persze van még hová fejlődnünk, de jó úton járunk

 – értékelte az összecsapást Nagy László vezetőedző.