Győzött az U13-as csapat az osztrákok ellen

Győzött az U13-as csapat az osztrákok ellen

Komoly fizikai erőpróba volt a mérkőzés, amelyen egy góllal sikerült nyerni.

Illés Akadémia U13 – GAK U13 1–0 (0–0)

Illés Aka. U13: Pfeifer – Szalay, Brum, Palkó, Szabó B. – Vert, Meskó, Bene – Őri, Csonka, Abért. Csereként pályára lépett: Tama, Zancsics, Pál, Tóth B., Tóth E., Hende. Vezetőedző: Takács Csaba.

Gólszerző: Palkó.

Több próbajátékossal és fiatallal állt fel az Illés Akadémia U13-as együttese a hasonló korosztályú GAK-val szemben. A zöld-fehérek előtt adódott több lehetőség, de a helyzetek értékesítésébe sokszor hiba csúszott.

A találkozót követően így értékelt Takács Csaba vezetőedző:

Fizikálisan erős játékosokból álló csapat ellen játszottunk jó iramú mérkőzést. A hat hiányzót próbajátékosok, illetve egy évvel fiatalabbak pótolták. Magas védekezéssel kezdtünk, megpróbáltunk labdát szerezni minél közelebb az ellenfél kapujához. Amikor ezek megtörténtek, helyzeteket tudtunk kialakítani, ám ebben a periódusban csak két lesgólig jutottunk. Labdakihozataloknál, játékfelépítésnél azért érezhető volt az összeszokatlanság. Pontatlanok voltunk, rossz döntéseinkkel több kontralehetőséget adtunk ellenfelünknek.

Az ellentámadásokat agresszív visszatámadásokkal akadályoztuk meg, és visszarendeződésünk is rendben volt. Védekezésben kemények, határozottak voltunk, így ellenfelünk nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A második félidőben több lehetőségünk volt gólt szerezni, de a helyzetkihasználásunk a mai napon nem volt az igazi. A mérkőzés során több pontrúgást is rúghattunk közel a kapuhoz, egyikből sikerült gólt szerezni, ami a győztes találatot jelentette. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyertünk, ha a kapu előtti szituációknál jobban koncentrálunk akár nagyobb különbségű is lehetett volna a győzelmünk.

A mérkőzésről képgaléria található az Illés Akadémia Facebook-oldalán.