Magas színvonalú mérkőzések

Magas színvonalú mérkőzések

Osztrák és szlovén csapattal mérkőztek meg U12-eseink.

Az Illés Akadémia U12-es keretéből Pálla Norbert – Szukics Alex, Németh Kristóf, Német Ádám, Károly Levente, Jáger Noel, Őri András, Varga Vince Lőrinc és Babos Kolos szerepeltek a mai megmérettetésen. A 2X20 perces találkozókra Szombathelyre érkezett a stájerországi GAK, valamint a szlovén NK Maribor. A zöld-fehérek a gráciakkal kezdték meg a minitornát. Rögtön magas letámadással estek nekünk a stájerek – voltak ebből problémáink, ám idővel működtek a labdakihozatalok, így sok volt az átmenet. Az első ziccer előttünk adódott, de Őri Andris elől tisztázni tudtak a vendégek az utolsó pillanatban. Az első 20 perc legvégén egy ritkán látható nagy góllal vezetéshez jutottak a vendégek, 0–1. Sőt, a fordulást követően nem sokkal egy akciógóllal 0–2 lett az eredmény, ráadásul a GAK a nyomását továbbra is fenntartotta. Tóth Zsolt együttese azonban egy pillanatra sem adta fel és az utolsó öt percben Károly Levente gólpasszai után kétszer is betaláltunk, így 2–2-re mentettük a találkozót.

Az NK Maribor kevésbé volt agresszív, mint az osztrákok, itt inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Ezen a meccsen is mi kerültünk hátrányba – és akár alakulhatott volna az első találkozóhoz hasonlóan pozitívan a végjáték, ám a ziccernél nagyot védett a szlovének kapusa, így ők nyertek 1–0-ra.

Két eltérő futballkultúrájú csapattal játszottunk. Nagy tapasztalat és jó tanulás volt ez a gyerekeknek! Látszik, hová kell eljutnunk mind a labdás, mind a labda nélküli játékban. Vannak persze pozitívumok is, amelyek közül kiemelkedik az, hogy féléves kihagyás után Varga Vince pályára tudott lépni. Bár vannak javítanivalók, de mentálisan rendben voltunk, amit az is mutat, hogy hátrányban is az utolsó periekig küzdöttünk az egyenlítésért. A játékon van még mit csiszolni, de ebben az időszakban ezen dolgozunk folyamatosan

– nyilatkozta Tóth Zsolt, U12-es korosztályunk vezetőedzője.