Őszinte futball, sok gól

Őszinte futball, sok gól

A II. félidőben kerekedett felül muravidéki ellenfelén az Illés Akadémia U19.

Illés Akadémia U19 – Nafta Lendava U19 5–2 (1–2)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Bonchis, Stefanich, Losontin, Kovács B. – Bonyhárd, Csörnyei, Garai – Udvardi, Abért O., Pljesovszki. A II. félidőben pályára léptek: Kostyák – Kopácsi B., Stifter, Bolla B., Kopácsi Á., Szakasics, Mozsár, Pruska, Takács-Földes. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Bonyhárd (23., 1–0), Abért O., (49., 2–2), Kopácsi Á. (71., 3–2), Szakasics (83., 4–2), Mozsár (86., 5–2)

Már második meccsét játszotta ezen a héten a Horváth András–Fazekas Norbert-edzőpáros által irányított Illés Akadémia U19. A mieink játszottak fölényben, és meg is tudtuk szerezni a vezetést a félidő felénél. Udvardi Ádám játszotta tisztára magát, majd lőtt 14 méterről: a kipaskolt labdát Bonyhárd Attila értékesítette, 1–0. A szlovének azonban a szünetig megfordították az eredményt. A 28. percben egy szöglet utáni fejesből egyenlítettek, majd tíz perc múlva egy előrevágott labdából kerültek helyzetbe és támadójuk a rárontó Molnár-Végh Marcell mellett 14 méterről lőtt a kapuba, 1–2.

A második félidőben Abért Olivér révén egyenlítettünk: a letámadásunk során elvette a labdát a szlovén kapustól, majd a hálóba lőtt, 2–2. A 71. percben Takács-Földes Olivér mintaszerű beadását Kopácsi Áron fejelte a kapuba, ezzel visszavettük a vezetést, 3–2. Hét perccel a meccs vége előtt Pruska Dániel lőtt kapura, azt még üggyel-bajjal blokkolták a behátráló bekkek, ám a kapu előtti kavarodás során Szakasics Péter találta meg leggyorsabban a labdát, 4–2. Majd a 86. percben ugyanő előkészítő szerepbe került: beadása után a kipattanót Mozsár Dávid zúdította a kapuba, kialakítva az 5–2-es végeredményt.

A heti tervnek megfelelően állítottuk össze a csapatot, az erre a hétre szánt játékperceket a szerdai és a mai találkozók között osztottuk fel. Ma az első órából két 15 perces periódus kifejezetten tetszett, míg az utolsó félórával abszolút elégedett lehettem, ekkor már kijött a minőségbeli különbség. A hozzáállás és az akaraterő most is kiemelkedett, ebből nem is szeretnék engedi, a srácok egymás húzzák

– értékelte a mérkőzést Horváth András.