Magas színvonal az U17-es fiúk tornáján

Magas színvonal az U17-es fiúk tornáján

Az NK Maribor zsinórban harmadjára győzött.

Immáron a harmadik alkalommal rendezte meg a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornát az Illés Akadémia. A fiúk U17-es mezőnyben Szlovéniát a címvédő NK Maribor, Szlovákiát az FC Kosice, Lengyelországot a Stal Mielec, Ausztriát a Fussballakademie Burgenland, Csehországot pedig az 1. FC Slovácko képviselte. A rendező Illés Akadémia a lengyel csapatot 3–1-re győzte le, a csehekkel pedig 1–1-et játszott a torna első – erősen esőáztatta – napján. A rangadón 1–0-ra kikaptunk a szlovénektől. Az osztrákok elleni találkozón nem született gól, míg a számunkra utolsó fordulóban a felvidéki csapatot 3–0-ra legyőztük, így a második helyen álltunk.

Ám az utolsó két találkozón olyan eredmények születettek, melyek által a nagymartoni akadémia és a cseh partnercsapat is megelőzött bennünket, így az NK Maribor megvédte címét, második lett az eddigi összes tornán itt lévő Fussballakademie Burgenland, míg harmadik a magyarhradisi Slovácko. Az Illés Akadémia lett a negyedik, a kassaiak az ötödikek, míg hatodik helyen a mieleciek zártak.

A felkészülés komoly állomása az U17-es korosztályunk számára a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna. A felnőttfutball előszobájában járnak már ezek a srácok, így nagyon fontos tényező a futballkultúrák gyakorlati megismerése. Ez már a harmadik tornánk 2021 óta, ezúttal öt ország öt csapata jöhetett vendégségbe Szombathelyre – így öt futballstílussal csaphattak össze a srácok, ami mindenféleképpen a fejlődésük szolgálja

– tekintett vissza a tornára Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.

Elkészült a 2023-as Savaria U17-es fiútornájának filmje is, ami elérhető az Illés Akadémia YouTube-csatornáján.