Jól sikerült szakmai napon bővült partneregyesületeink köre

Jól sikerült szakmai napon bővült partneregyesületeink köre

A magyar női labdarúgásban a minőségi képzés bázisát adó akadémiák számára kulcsfontosságú, hogy olyan „futballpiramisokat” építsenek fel, amelynek a talapzatát adó Grassroots-klubokkal, a kölcsönös előnyökön nyugvó, mindkét fél érdekét figyelembe vevő együttműködést alakíthatnak ki. Így van ez az Illés Akadémia női szakága esetében, amely két fontos dolgot szem előtt tart a partnerek kiválasztása során: az egyik, hogy a partnerek Szombathely közelebbi, vagy tágabban értelmezett vonzáskörzetéből, az északnyugat-magyarországi régióból kerüljenek ki, megkönnyítve ezzel a valós együttműködést. A másik, hogy a stabilabb háttérrel rendelkező, jobb feltételrendszerben működő klub egyenrangú partnernek tekintse szerződő társát és maga is adjon, javítva ezzel a Grassroots-klub lehetőségeit.

Az Illés Akadémia női szakága korábban a Pápai ELC-vel, és az FC Ajkával kötött hasonló megállapodást, ma pedig Csertői-Juhász Anita, a női szakág igazgatója a Novai SE-vel kötött szerződést írta alá.

Fontosnak tartjuk, hogy olyan megállapodásokat kössünk a régió sportegyesületeivel, amelyekben partnereink is megtalálják a munkájukhoz hozzáadott értéket. Rendszeresen tartunk szakmai konzultációkat – ebbe a sorba illeszkedik a mai, nagyon magas színvonalú szakmai nap – illetve szívesen kiemelem azt is, hogy partnereink a megállapodás részeként használni tudják az akadémia infrastruktúráját, segítünk a különböző mérések, felmérések elkészítésében. Tervezzünk a közös marketing-fellépést, partnereinkkel együtt szeretnénk a régióban népszerűsíteni a női labdarúgást. Novával máris élő a kapcsolat, egyik edzőnk holnap egyéni képzést tart Nován a helyi lányoknak

– mondta Csertői-Juhász Anita.

A Novai SE-vel kötött együttműködési megállapodás aláírását szakmai nap követte az akadémián, amelyen részt vettek többi partnercsapatunk szakemberei is. Először Tischler Fruzsina, az Illés akadémia női szakága rehabilitációs- és egészségügyi csoportjának vezetője tartott előadást a gyakorlatilag az akadémia megalapítása óta kutatott, vizsgált témáról, az utánpótlás korú leány labdarúgók sérülés-prevenciójáról. Az utánpótlás korú labdarúgók leggyakrabban előforduló sérülés típusairól, illetve a női labdarúgók ezzel kapcsolatos specifikumairól (a nemek közötti anatómiai, biomechanikai, fiziológiás, hormonális és metabolikus eltérésekről, amelyeket a labdarúgásban dolgozó szakemberként figyelembe kell venni a mindennapi munka során) szóló előadást önmagában is újszerűnek, nagyon hasznosnak találták a résztvevők, de később mindezt még kiegészítette Rácz Henrietta gyakorlati bemutatója. A bemutató edzésről a hibajavításokat is tartalmazó videófelvétel készül, ezt is megkapják partneregyesületeink szakemberei.