Magabiztosan nyertek az U14-es lányok

Magabiztosan nyertek az U14-es lányok

Luki András csapata – első hazai bajnoki mérkőzésén – a Budaörs gárdája ellen győzött.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Budaörs U14 4–0 (2–0; 0–0; 2–0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Anderle M. – Imre A., Első H., Giczi L., Imre B., Szélessy H., Bihari P., Bihari Cs., Harmath R. Cserék: Kiss N., Gerencsér L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Bihari P. (9., 1–0; 24, 2–0), Első H. (58., 3–0), Anderle M. (65., 11-esből, 4–0)

Esélyesként, de kissé megilletődötten kezdté a találkozót U14-es lányaink. csapatunk lényegesen többet birtokolta ellenfelénél a labdát, de az első harmadban – annak ellenére, hogy Bihari Patrícia két gólt is lőtt – ebből nem sikerült tervszerűen építkezni, sok volt az esetlegesség a játékunkban.

Az első szünetben sikerült rendezni a sorokat, Luki Andrásék felhívták a csapat figyelmét a játék szélesítésére, a tömörülő ellenfél ellen a szélek megjátszásának fontosságára. Lényegesen jobban, mondhatni jól játszott az Illés – ekkor viszont a befejezések nem sikerültek.

A harmadik harmadban viszont a jó játék eredményességgel is párosult, a csapat Első Hanna és a büntetőből betaláló Anderle Mirella révén két újabb gólt is szerzett és magabiztosan tartotta itthon a három pontot.

Örülök a győzelemnek, amelyért keményen megdolgoztak a lányok. A Budaörs jó ellenfélnek bizonyult, játszani, futballozni akart és hagyott minket is játszani. A két gól ellenére nem indult könnyen a találkozó, de a harmadik harmadban már egy jól játszó, eredményes csapatot láttak a nézők. Szeretném külön is megköszönni csapatkapitányunk, Anderle Mirella segítségét, aki első szóra vállalta sérült kapusunk helyettesítését – azt gondolom, természetes, hogy a büntetőt ő lőhette és örülök, hogy gólszerzőként (is) jött le a pályáról

– értékelt Luki András.