Értékes győzelemmel kezdtünk

Értékes győzelemmel kezdtünk

A rendkívül jó erőkből álló 1919 Sport Pub együttesét múlta felül 4–2-re a kispályás bajnokság nyitófordulójában az Illés Akadémia Edzők csapata.

Egy picit átalakított kerettel, de a megszokott lelkesedéssel várta a rajtot Kóbor László legénysége a bajnokság A-csoportjában. Az ellenfél az 1919 Sport Pub volt, melyben olyan rutinos játékosok léptek pályára, mint például a korábbi válogatott futsalos, Halmos Máté.

A mérkőzést aztán Németh Gábor két remek védése vezette be, majd Havasi Marci helyzeténél az ellenfél cerberusa is letette a névjegyét. A folytatásban is főként kapusunk, Gaca játszotta a főszerepet, aki a 20. percben a változatosság kedvéért kiosztott egy gólpasszt is a debütáló Faggyas Milánnak, aki zseniális mozdulattal emelt az ellenfél kapujába. A középkezdés után viszont kis híján egyenlített a Sport Pub, de játékosuk életerős lövése a keresztlécről a gólvonal elé vágódott le. A félidő végjátékában akadt helyzet itt is, ott is, de az eredmény már nem változott, azaz maradt az 1–0 a javunkra.

A második játékrészt Sátori Barni nagy mentése vezette be: szinte a gólvonalról vágta ki a hálónkba tartó lasztit. Nem sokkal később büntetőhöz jutott az ellenfél, de szerencsénkre nem sikerült belőle kaput találniuk. Ezt követően pedig folytatódott a Gaca-show: volt rá példa, hogy riválisunk egy támadásán belül három hatalmas védést mutatott be. A 40. percben viszont már ő sem tudott segíteni, egyenlített a Sport Pub. A folytatásban picit rápihentek a küzdő felek a végjátékra, aztán az 50. minutumban alaposan felpörögtek az események: előbb Fazekas Norbi labdájából Szabella Olivér szerzett vezetést, amire az ellenfél postafordultával válaszolt is, vagyis 2–2-re módosult az állás. A hajrában aztán már csak a mieink voltak eredményesek: Szabella Oli fejjel, míg Faggyas Milu lábbal talált be a hálóba, így pedig kialakult a 4–2-es végeredmény. Amúgy mindkét esetben Havasi Marci volt a „feladó”.

A csapatunk tehát egy nagyon értékes győzelemmel kezdte meg szereplését a 2022/23-as szezonban. Edzőink legközelebb szeptember 12-én hétfőn 19.30 órakor lépnek pályára (III-as), amikor a PESZI FC együttesével mérik össze a tudásukat.

1919 Sport Pub – Illés Akadémia Edzők 2–4 (0–1)
Gólszerzők:
Faggyas M. (2), Szabella O. (2)