Fordulatokban bővelkedő összecsapáson ikszeltek az U15-ös lányok

Fordulatokban bővelkedő összecsapáson ikszeltek az U15-ös lányok

A mieink hátrányból fordítottak, a rendes játékidő vége előtt három perccel még 3–1-re vezettek, a hajrában azonban kétszer is beköszönt a Pécs, döntetlenre mentve ezzel az összecsapást.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Pécsi MFC U15 3–3 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Potor L. – Imre A. (Első H., 54.), Széplaki S., Schőnig R., Kopfensteiner Sz. (Bedőcs L. S., 63.) – Bihari P. (Bihari Cs., 41.), Harmath R. (Nistor M., 54.), Karancsi E. – Palatin D., Horváth A. (Imre B., 76.), Sipos-Kiss V. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Sipos-Kiss V. (18., 1–1), Palatin D. (19., 2–1), Horváth A. (69., 3–1)

A két fiatalabb korosztályunkat már kegyeibe fogadta az időjárás és – ahogy szokták mondani: kellemes futballidőben – kezdhették még péntek délutáni erőpróbáikat. U15-ös leányaink ezen a játéknapon a Pécs együttesét fogadták. A baranyaiak még nem tudtak minket megverni ebben az idényben: ősszel idegenben 1–0-ra legyőztük őket, idehaza, valamint a rájátszás első fordulójában Pécsett pedig egyaránt ikszelt egymással a két csapat.

Ahogyan arra számítani lehetett, rendkívül küzdelmes, brusztolós meccset vívtak egymással a felek. A meccs legelején nem is találták egymáson a fogást. A vendégek főként sarokrúgások után tudtak veszélyt teremteni, a 8. percben pedig egy ilyen szituáció után meg is tudták szerezni a vezetést. Csapatunk ezúttal is bebizonyította, hogy egy bekapott gól nem letöri, hanem felpaprikázza őket. Ezt mi sem bizonyította jobban, minthogy egyértelműen magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk, beszorítottuk ellenfelünket és kapura is sokkal veszélyesebbek tudtunk lenni. A bekapott gól után 10 perccel meg is tört a jég, egy jobb oldali centerezés után Sipos-Kiss Virág egyenlített, majd szinte fel sem ocsúdtak a pécsiek, amikor Horváth Amira kapufája után Palatin Dorka elé pattant a labda, aki nem hibázott és 2–1-re módosította az állást. Koncentráltan, fegyelmezetten játszottak a lányok, sorra vezették a veszélyes támadásokat, az első játékrészben azonban már nem változott az eredmény: egygólos előnyről várhattuk a második negyven percet.

Ez a felvonás is kemény párharcokat hozott, gyűrték egymást a csapatok, a találkozó krónikájához pedig hozzátartozik, hogy a vendégeknek két nagy ziccerük is volt ahhoz, hogy ezúttal ők egalizáljanak. Potor Leonának elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy 2–1 maradt az állás. Erre mi Karancsi Emma nagy lehetőségével válaszoltunk, majd, ami akkor nem ment be, az kisvártatva már igen: Bihari Csenge szerzett remek helyen labdát, majd tálalt Horváth Amira elé, akinek találatával 3–1-re vezettünk. A kétgólos előny tudatában aztán sajnos túlzottan megnyugodtunk, dekoncentrálttá váltunk és nem működött úgy a védekezésünk, ahogyan arra szükség lett volna. A nap kisütött, az időjárás kifejezetten meleg volt, az U19-es leányok mérkőzésén bekövetkező hidegzuhany azonban megismétlődött: a hajrában előbb egy távoli lövéssel szépített, majd egy tizenegyessel egyenlíteni tudott a Pécs, amely így 3–3-ra és döntetlenre mentette az összecsapást.

A mieink a következő játéknapon, május 26-án 11 órától a Ferencváros otthonában lépnek pályára.

Az első percek meglehetősen keszekuszára sikeredtek, majd a pécsiek vezető gólja után összekaptuk magunkat és gyorsan tudtunk egyenlíteni, majd fordítani. Jól játszottunk, úgy érzem, ott még legalább két-három gólt rárúghattunk volna és eldönthettük volna a találkozót. A szünet után aztán nem voltunk kellően fegyelmezettek, cselezgettünk, sokszor nehéz helyzetbe hoztuk a másikat. Védekezésben is vétettünk hibákat, az pedig egy óriási tanulság lehet, hogy bármi is van a mérkőzésen, végig maximális koncentrációval kell futballoznunk. Azt gondolom, ebben a mérkőzésben minden sajátossága benne volt ennek a korosztálynak. Magasságokat és mélységeket egyaránt megéltünk, de ennek ellenére tudtunk örülni ennek az egy pontnak

– összegzett a találkozót követően Ferencsik Evelin vezetőedző.