Magabiztos U15-ös győzelem

Magabiztos U15-ös győzelem

A Haladás Sportkomplexum ismét Illés Akadémia-sikert láthatott.

Illés Akadémia U15 – Kelen SC U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15: 
Tama M. – Abért B., Rózsa, Blum, Erdei – Németh R., László (Vér, 80.), Bécsy (Nagy K., 80.) – Zsiga (Abért O., 70.), Palkó, Szakasics (Liplin, 55.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Palkó (31., 1–0), Zsiga (66., 2–0)

A bemelegítést még megúszták a srácok, ám a kezdésre leszakadt az ég, így esőben kezdődött az Illés Akadémia és a Kelen SC U15-ös rangadója a Rohonci úton. Ősszel nem született gól a kelenföldi találkozón. Inkább a vendégek térfelén zajlott ma a játék, de sokáig nem volt védeni valója a Kelen-kapusnak. A legnagyobb lehetőségünk ebben a periódusban a 17. percben adódott: egy jobb oldali szabadrúgásra Rózsa Máté érkezett, aki 6 méterről centikkel fejelt a jobb oldali kapufa mellé. Nem sokkal később Zsiga Patrik a 16-os sarkáról élesen lőtt középre, a beadásba nem ért bele senki, a vendégek hálóőre üggyel-bajjal tudott csak tisztázni.

A 31. percben tört meg a jég: Bécsy Bendegúz száguldott el a bal oldalon, bevitte a labdát a 16-oson belülre, majd visszagurította azt Palkó Áronnak, aki egy csel után nagy erővel a jobb felső sarokba bombázott 12 méterről, 1–0. Egy félidőnyi játékot követően teljesen megérdemelt vezetéssel vonulhattunk szünetre.

Fordulás után sem változott a játék képe, a mieink domináltak ezek után is. Az 55. percben örömteli pillanatnak lehettünk tanúi: csereként beállt Liplin Bence, aki egy októberi bajnoki után szerepelhetett ismét csapatunkban! A 66. percben aztán eldőlt a meccs: egy előrevágott labdára Palkó Áron csapott le, a rárontó kapus mellett önzetlenül Zsiga Patrik elé tálalt, aki az üres kapuba továbbított, 2–0. A 78. percben egy szép akció végén Abért Olivér gurította el a labdát a kapus mellett, ám a kapufa kisegítette a vendégeket. A hosszabbításban láthattuk az első Kelen-lehetőséget: egy beívelés utáni fejes már Tama Mátén is átszállt, ám Rózsa Máté a kapu torkából kihúzta a labdát.

Az Illés Akadémia U15 kompakt játékkal, megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Végig a terveknek megfelelően tudtunk dominálni. A mi akartunk érvényesült egész mérkőzésen. Egy stabil, jól felkészített, kulturált futballt bemutató ellenféllel szemben nyertünk ma. A gyerekek sok-sok melót beleraktak a mai találkozóba, teljesen megérdemeltük a győzelmet! Nagyon örülök, hogy ma sem kaptunk gólt! Céljaink nem változtak, szeretnénk minden mérkőzésünket megnyerni

– mondta Sátori Barnabás a mérkőzés után.