Hajtós mérkőzésen kétgólos vereség

Hajtós mérkőzésen kétgólos vereség

Osztrák másodosztályú gárda ellen játszottak akadémistáink.

Haladás-Viktória FC–Illés Akadémia-Viktória U19 (vegyes) – SVK Wildcats Krottendorf 3–5 (2–1)
Haladás-Viktória FC:
Kollár P. – Kovács V. (Balogh S.), Gődér B. (Juhász E.), Urbán V. (Szabó L.), J. Koprena (Simon F.) – M. Sweatman (Németh Zs. P.), Herczeg A. (Németh M.), Szil T. (Pintér P.) – A. M. Vladulescu (Kiss-Lantos H.), Nagy V. (Kaszap K.), Feketevízi T. (Molnár R.)

Szombat délelőtt az osztrák másodosztályban szereplő SVK Wildcats Krottendorf együttese ellen folytatta felkészülését a Haladás-Viktória FC együttese. Székely Tibor tanítványai masszív, harcos csapattal találkoztak, ám Nagy Vanessza révén hamar sikerült megszerezniük a vezetést. Az előny nem tartott sokáig, egy kiugratást követően egyenlítettek a vendégek, ám Ana-Maria Vladulescu még a szünet előtt 2–1-re módosította az állást. Az elsőhöz hasonlóan a második játékrészben is remek iramot diktáltak a felek, lüktetett a mérkőzés, Nagy Vanessza második találatával pedig kétgólosra nőtt előnyünk (3–1). Az osztrákok ennek ellenére sem adták fel, előbb szépíteni, majd egyenlíteni is tudtak, a hajrában pedig még két találatot sikerült szerezniük, így végül 5–3-ra nyerni tudtak. A találkozó utolsó 25 percében a bajnoki felkészülés célegyenesében lévő U19-es csapat volt a pályán, ahol a lényeges az volt, hogy terhelést, játékperceket kapjanak a lányok, akik nyolc nap múlva már bajnoki mérkőzésen fogadják az üllői Astra HFC együttesét.

Azt sejtettük, hogy nem leszünk frissek, hiszen egy durván 70 perces edzés után szálltunk be a mérkőzésbe. Ez látszott is a lányokon, nem találtuk magunkat, mire valamelyest felvettük volna a ritmust, már vége lett a mérkőzésnek. Megyünk tovább, a jövő héten már teljes mértékben az Astra elleni tavaszi bajnoki nyitányra fogunk koncentrálni

– fogalmazott Tebeli György, az U19-es korosztály vezetőedzője.