Emlékezetesnek bizonyult U14-eseink ősze

Emlékezetesnek bizonyult U14-eseink ősze

Az Illés Akadémia U14 vezetőedzője, Körhöcz György értékelte az őszi szezont.

Az U14-esek Országos Kiemelt Bajnokságában 14 fordulót rendeztek 2023 őszén. Az Illés Akadémia 6 meccset megnyert, háromszor játszott döntetlent, ötször pedig kikapott. Mindössze 4 pontra a dobogótól a hatodik helyen fejezték be az évet Körhöcz György tanítványai, aki Nagy Lászlótól a 3. fordulóban vette át a korosztály irányítását.

Két forduló ment el a bajnokságból, amikor megkaptam a csapatot: a két vereség miatt negatív volt a hangulat az öltözőben. Segítette a munkát, hogy a csapat magja nem volt ismeretlen számomra, hiszen 9 játékosnak voltam edzője még az U10-esek között. Ebből építkeztünk a leginkább. Rendkívül rövid idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy rendezzük a sorokat, ezért kezdetben a mentalitással foglalkoztunk, az Illés Akadémia identitásával és az alapelvek felépítésével. Ez azonnal pozitív módon csapódott le, vevők voltak minderre a gyerekek. Kellett egy kis idő annak a rendszernek a kialakításához, amiben ők a legjobban fejlődni tudnak. Végül olyan útra tértünk, ahol a sikerek sem maradtak el. Ez azért fontos, mert önbizalom és pozitív visszajelzések nélkül a képzés is sokkal nehezebb.

Több olyan mérkőzés is volt, amikor hátrányból álltunk fel.

A Kisvárda ellen kezdődött meg ez a „sorozat”, itt kétszer is a szabolcsiak vezettek, ám döntetlenre mentettük a meccset az utolsó előtti pillanatban. Aztán Győrben 2–2 után tudtunk a hajrában kétszer is betalálni – ez volt az első idegenbeli győzelmünk. Jött az MTK, akik 20 perc alatt 2–0-ra elhúztak, ám a szünetig egyenlítettünk és végül 5–2-re nyertünk. A DVSC aztán már az 10 perc után vezetett 2–0-ra, de ezt a meccset is meg tudtuk fordítani. Mindez egy kiváló visszajelzés volt a srácok mentális képességeiről!

Mi az a jelenet vagy teljesítmény, ami igazán emlékezetes volt ezen az őszön?

A Vasas elleni idegenbeli 2–0-s győzelem a fegyelmezettség és a tudatosság miatt volt emlékezetes, míg a Honvéd elleni siker azért volt értékes, mert egy rendkívül magas színvonalú találkozón az egész csapat kiváló teljesítményt nyújtott. A DVTK elleni idegenbeli 1–1 is nagy szó, mert egy kellemetlen stílusú ellenféllel szemben nagyon koncentrált és érett játékra volt szüksége, hogy onnan is pozitív élményekkel jöhessünk haza.