Magabiztos győzelem

Magabiztos győzelem

A térfélcsere után szerezte góljait az Illés Akadémia U13.

Király SE U13 – Illés Akadémia U13 0–3 (0–0, 0–0, 0–2, 0–1)
Illés Aka. U13:
Hajba – Molnár B., Orbán, Németh B., Szalma – Lakatos, Magadics, Módly – Szabó B. Cserék: Schepanski – Dörnyei, Reiber, Angler, Bock, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Szabó B. (45., 0–1; 79., 0–3), Molnár B. (60., 0–2)

Késő tavaszi remek idő és lengedező szél fogadta a csapatokat – mi sokat napoztuk az első húsz percben… Egy igazán nagy lehetőség adódott előttünk, ám egy szép kombináció végén Németh Barnabás passzát hiába lőtte rá Módly Samu, egy bekk szögletre tudott blokkolni. Fel is emelte a hangját a rövid pihenő alatt Szűcs János vezetőedző.

Lassan szőttünk a támadásokat és mivel a hazaiak csak a védekezéssel törődtek, alig alakult ki helyzet. A 35. percben Szabó Botond szerzett labdát egy visszatámadás után, majd Angler Benett 15 méteres lövése a bal oldali kapufán csattant. Ebben a periódusban már teljességgel irányítottunk; Molnár Barnabás egyéni akció végén került helyzetbe, ám kísérleténél megint a bal oldali kapufa mentett.

A térfélcsere után nem sokkal megszereztük a vezetést. Bock Bence szerzett labdát a középpályán, rúgták-lökték, csípték-harapták, de megtartotta és jól ugratta ki Szabó Botondot, aki egy szép csel után kilőtte a kapu jobb sarkát, 0–1. A harmadik felvonás utolsó pillanataiban szabadrúgáshoz jutottunk. Szabó Botond lökete a sorfalról levágódott, éppen Molnár Barnabás elé, aki közelről lőtt a kapuba, 0–2.

Gólt érdemelt volna a bal oldalon végigfutó Módly Samu–Dörnyei Dávid-összjáték az utolsó negyedben, aminek végén utóbbi lövését a kapus a kapufára ütötte, onnan pedig szögletre pattant. A hajrában egy középpályán szerzett labdával Szabó Botond indult meg, egy jó csellel lerázta a védőit, a ziccert pedig higgadtan értékesítette, kialakítva a 3–0-s Illés-győzelmet.

Egyértelmű mérkőzést játszottunk. Ellenfelünk próbálta a védekezését megszervezni, arra koncentráltak, hogy kapott gól nélkül ússzák meg a találkozót. Mi pedig próbáltuk megbontani őket, sorra vezettük a támadásokat, ami azért volt nehéz, mert 8-10 méteren belül nyolc játékos is védekezett. Ennek ellenére a csapatom tette becsülettel a dolgát. Nagyon örülök, hogy ilyen a védekezésünk és így újabb mérkőzést tudtunk lehozni kapott gól nélkül, így dicséret illeti a játékosaimat

– mondta Szűcs János a találkozó után.