A második etapban rúgtuk a gólokat

A második etapban rúgtuk a gólokat

Teljesen megérdemelten győzték le 3–0-ra Tóth Zsolt és Hujber Gábor tanítványai a hazai környezetben szereplő Király SE U12-es együttesét.

Király SE U12 – Illés Akadémia U12 0–3 (0–0, 0–3, 0–0, 0–0)
Illés Aka. U12:
Kovács V. – Majlinger, Molnár B., Hányi B., Lajos – Németh L., Novák B., Lengyel Á. – Mihók. Cserék: Dudás – Tóth N., Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Mihók (32., 0–1; 39., 0–3), Novák B. (38., 0–2)

A 2022/23-as szezonban korábban kétszer találkozott egymással a két gárda: először 4–0-ra, majd pedig 2–0-ra nyertek ifjú akadémistáink, akik annak ellenére is egyértelmű esélyesként léptek pályára, hogy a házi gólkirályunk, Baranyi Borisz betegség miatt ezúttal hiányzott. Az első öt percben így is négy komolyabb lehetőségünk adódott: Mihók Martin kétszer, míg Majlinger Máté és Lajos Patrik egyszer-egyszer járt közel a gólhoz, de maradt a 0–0-s eredmény. A folytatásban viszont már inkább mezőnyben zajlott a játék, csupán a 16. minutumban Novák Bence ziccerénél szisszenhettünk fel.

A gól nélküli állásról induló második etapot Dudás Noel két nagy védése vezette be, a folytatásban viszont jöttek a várva várt Illés-találatok. A 32. percben Novák Bence hatalmas száguldása után Mihók Martin szerezte meg a vezetést. A felvonás végjátékában pedig előbb Németh Noel forintos átadását Novák Bence váltotta gólra, majd Mihók Martin lépett ki egyedül a védők közül és higgadtan helyezett a kapuba, 3–0-ra alakítva ezzel az eredményt.

A harmadik negyed óriási labdabirtoklási fölényünkben telt el, ám ez helyzetekben nem igen nyilvánult meg. A záró 20 percben viszont már akadtak komolyabb lehetőségeink is, de újabb gólt már nem sikerült elérnünk, így pedig maradt a 3–0-s Illés-siker.

A játékunk minősége, intenzitása elmaradt attól, amit megszokhattunk a gyerekektől. A három rúgott gól viszont pozitív, ahogyan az is, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Tudunk és fogunk is ennél sokkal jobban játszani

– értékelte a történteket Tóth Zsolt vezetőedző.