Hajrábeli fordítás

Hajrábeli fordítás

Az U17-esek zöld-fehér nyugat-dunántúli rangdóját az Illés Akadémia nyerte meg.

ETO FC Győr U17 – Illés Akadémia U17 1–2 (1–0)
Illés Aka. U17:
Németh H. – Smeringa (Horváth B., 67.), Stefanich, Csörnyei (Skravanek, 67.), Deme – Bonchis (Lehel, 55.), Kopácsi Á., Bolla – Bodrogi, Katona, Takács-Földes (Bíró Zs., 55.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Katona (68., 1–1), Skravanek (93., 1–2)

A héten két mérkőzés – két zöld-fehér összecsapás – is szerepel Kovács László és Nagy József csapatának programjában. Szerdán az Illés Akadémia Győrbe látogatott. Ősszel – ugyancsak ETO-pályaválasztás mellett – 2–0-ra a Rába-partiak győztek.

Mi kezdtük jobban a találkozót, három nagy lehetőségünk is volt gyors átmenetet követően, ám ezek mindegyikét ki is hagytuk. Egy egyéni hibából aztán a hazaiak szerezték meg a vezetést – ez abszolút nem volt benne a meccs képében. Úgy tűnt, hogy a védekezésünk nem volt kellően hatékony, a távolságok nem voltak meg.

Ezen próbált meg változtatni Kovács László, és még támadóbbá tette a csapatát a fordulást követően. A 68. percben sikerült is egyenlítenünk: Stefanich Mirkó remek kiugratása után Katona István higgadtan értékesítette a helyzetét, 1–1. A találkozó utolsó tíz perce nyílt játékot hozott, amiből mi jöttünk jól. A hosszabbításban jártunk már, amikor egy Bolla Bálint–Katona István-összjáték után a középre tett labdára Skravanek Lázár érkezett és ötösről lőtt a hálóba, kialakítva a 2–1-es Illés Akadémia-győzelmet.

Gratulálok a srácoknak! Magukat adták, bátrak voltak, előre futballoztak. Egy nagyon jó iramú, helyenként színvonalas, de végig támadószellemű mérkőzésen vagyunk túl. Az összkép és a helyzetek alapján megérdemelten győztünk

– értékelt Kovács László a mérkőzést követően.