Magabiztos győzelem vezéráldozattal

Magabiztos győzelem vezéráldozattal

Helyenként kifejezetten látványosan játszva 5–2-re verte akadémiánk U13-as csapata burgenlandi ellenfelét. Üröm az örömben, hogy a mérkőzés 31. percében a mieink egyik legjobbja, Hányi Dávid súlyos térdsérülést szenvedett.

Illés Akadémia U13 – Burgenlandi tartományi válogatott U13 5–2 (2–0)
Illés Aka. U13.:
Varga N. – Angler, Szakály, Hányi, Axnix – Hideg, Bosnyák Botond, Gurzó – Horváth Á., Szabó B., Grádvohl. Cserék: Laczó, Moldován, Tasnádi Zs., Tóth D. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők:
Horváth Á. (2), Gurzó (2), Moldován

Bő két hete Felsőpulyán (Oberpullendorfban) mérte össze tudását a két gárda, ahol Nagy László tanítványai főként az első félidőben nyújtott remek játékuknak köszönhetően 5–1-re győzték le az osztrák fiatalokat. Ennek megfelelően most is a mi nagy mezőnyfölényünkben telt el az első félóra, ám ez helyzetekben nem igazán nyilvánult meg. Ugyan Bosnyák Botond és Horváth Ármin is vezetést szerezhetett volna, de ez nem jött össze. Aztán a 31. percben Hányi Dávid egy balszerencsés ütközést követően fekve maradt és azonnal mentőt kellett hozzá hívni. Az első, rögtönzött diagnózis szerint mindkét térdén súlyos sérülést szenvedett roppant tehetséges fiatal játékosunk. A kényszerű szünet után aztán villámgyorsan két gólt is szereztek a mieink: előbb Horváth Ármin, majd pedig Gurzó György vette be az osztrákok kapuját. A félidő zárásaként Varga Noel kirúgásával kilépve Horváth Ármin a keresztlécet találta telibe, így maradt a 2–0-s vezetésünk.

A második játékrészt Horváth Ármin újabb gólja vezette be, így már 3–0-ra mentek Nagy László tanítványai. A 43. percben pedig már 4–0 volt, ugyanis Horváth Ármin passzát Moldován Levente pöckölte közvetlen közelről a hálóba. Ezt követően aztán némi meglepetésre a vendégek periódusa következett: a 45. minutumban 8 méterről találtak a kapunkba, a 63. percben pedig egy 22 méteres szabadrúgást lőttek a jobb felső sarokba. A mérkőzés utolsó találata viszont a mieink lett: Gurzó György a 72. percben alakította ki az 5–2-es végeredményt.

Egy küzdelmes és hasznos mérkőzést játszottunk egy kifejezetten jó osztrák csapattal. Ezúttal sokkal agresszívebbek voltak, mint az első meccsünkön. Az első 20-25 percben mezőnyben jók voltunk, de a kapura nem jelentettünk veszélyt. Nem volt meg az átütőerő. De aztán a félidő második részében beindult a henger. Szebbnél is szebb támadásokat vezettünk, amiket be is tudtunk fejezni. A gyerekfoci minden szépségét felvonultattuk. Több poszton is kipróbáltam a srácokat. Jól megállták a helyüket. Kimondottan jó teljesítmények is akadtak. Elégedett lehetek, gratuláltam is a fiúknak. Sajnos egy súlyos sérülés beárnyékolta a mérkőzést. Innen is jobbulást kívánunk Dávidnak! A játékvezetésben pedig segédkező U16-os srácoknak köszönet a munkájukért

– fogalmazott a mérkőzés után Nagy László vezetőedző.