Nem mindig az a csapat nyer, amelyik futballozni akar

Nem mindig az a csapat nyer, amelyik futballozni akar

Leány U14-es csapatunk – a korosztály bajnokságának Észak-nyugati csoportjában – 2–1-es vereséget szenvedett Gyirmóton.

Gyirmót FC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 2–1 (2–1, 0–0, 0–0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Giczi L., Anderle M., Derényi A., Imre B., Szélessy H., Kovács L., Első H., Kovács L. R. Cserék: Bihari P., Végh L. Edző: Luki András.
Gólszerző: Első H. (17., 1–1)

A háromszor huszonöt perces mérkőzés története úgy is elmesélhető, hogy a fontos dolgok már a legelső harmadban megtörténtek. Stróbl Kitti duplájával és Első Hanna góljával az első játékrész végére kialakult a végeredmény és a játék képe sem változott a „maradék” ötven percben.

A házigazda csapat meglehetősen egyszerű stratégiát választott. Endresz Maja kapus, vagy a zártan védekező mezőnyjátékosok valamelyike rugdosta fel hátulról a labdát a két ügyes támadó, Stróbl Kitti és Verasztó Hanna irányába, ők pedig, ha tudták, megjátszották azt.

A mieink próbáltak építkezni, támadásokat vezetni, de a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a csapatunk nem játszott jól. Akadémistáink nem tudtak mit kezdeni a gyirmótiak felállt, betömörülő védelmével, valamint a jól védő Endresz Majával – az egyetlen kivétel, amikor szép egyéni akcióra feltéve a pontot, Első Anna egyenlíteni tudott.

Sajnos nem játszottunk jól. Nem kifogásként, inkább csak tényként mondom, hogy ugyanúgy tompának, fáradtnak éreztem a lányokat, mint kedden, amikor a Vas megyei bajnokságban fiúk ellen játszottak. Lehet, hogy a hirtelen beköszöntött meleg, amelynek hatását a műfű is erősítette is bágyasztotta a lányokat – nem voltunk olyan élesek, amilyennek lennünk kellett volna. Hiába próbáltunk építkezni, kidolgozni az akciókat, a befejezésekből hiányzott a friss fej, a jó döntés

– értékelt Luki András.