Ma elstartol a Merkantil Bank Liga

Ma elstartol a Merkantil Bank Liga

Hét korábbi és öt jelenlegi akadémista szerepel a Hali-keretben.

Az OTP Bank Ligából a 2020/2021-es szezon után kieső Diósgyőri VTK és Budafoki MTE, és az NB III három csoportgyőztese – a Kecskeméti TE, a Tiszakécske és a III. Ker. TVE – mellett, a tavalyi küzdelemsorozatból jól ismert ellenfelek: az Aqvital FC Csákvár, a Békéscsabai Előre, a BFC Siófok, a Budaörs, a Dorogi FC, az FC Ajka, a Nyíregyháza Spartacus, a Pécsi MFC, a Soroksár SC, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Szentlőrinc, a Szolnoki MÁV FC, a Vasas és a WKW ETO FC Győr vár a Szombathelyi Haladásra.

Az Illés Akadémia vezető elemző edzői pozíciójából került a Szombathelyi Haladás vezetőedzői posztjára Németh Szabolcs. A pro licenszes szakember a 2017/2018-as U19-es küzdelemsorozatban bajnoki címig vezette az Illés Akadémia csapatát, majd az ifjúsági BL-ben is indulhatott együttesével. Asszisztens edzőként azzal a Sipos Norberttel dolgozik együtt, aki szintén edzősködött korábban akadémiánkon. A stáb Paulik Istvánnal egészült ki, de ott van erőnléti edzőként az a Gusztafik Ádám, aki ugyanebben a pozícióban tevékenykedett nálunk.

A Haladás mostani keretéből Kiss Bence tagja volt az U19-es bajnokcsapatnak, Szekér Ádám pedig játszott az ifi BL-ben. Mellettük Debreceni Zalán, Kállai Kevin, Doktorics Áron, Tóth Máté és Tóth Milán képviselik az Illés Akadémia nevelőmunkáját, de ott van a keretben Pataki Márk, Dezamits Dominik, Tarján Patrik, Horváth Rajmund és Szijjártó Ármin – akik még mindig aktív akadémistaként szerepelhetnek akár a felnőttek között is. Kapusedzőnk, a korábbi válogatott Rózsa Dániel immáron 18 éve (!) tagja a Haladás keretének.

Az első fordulóban Pécsre látogatnak a zöld-fehérek, a találkozón hétfőn 20 órakor kezdődik. Az első hazai meccsre augusztus 8-án kerül sor, az ellenfél a WKW ETO FC Győr lesz.

A nyitóképen Horváth Rajmund, Pataki Márk, Dezamits Dominik és Tarján Patrik látható. Szijjártó Ármin az U18-as válogatottal készült a Haladás hivatalos fotózásának napján.