Listavezető csapatunk győzelemmel rajtolt a rájátszásban

Listavezető csapatunk győzelemmel rajtolt a rájátszásban

A női akadémiai bajnokságokban – kizárólag ebben, a 2021-2022-es kiírásban, a bajnoki alapszakasz 18 fordulóját rájátszás követi. A Tebeli György által irányított U19-es lányaink – listavezetőként – a felsőházba kerültek, ahol az ETO FC Győr, az FTC-Telekom és a Puskás Akadémia elleni két-két mérkőzésen harcolhatnak a minél értékesebb éremért. Az Illés Akadémia-Viktória gárdája a rájátszás első mérkőzésén, idegenben, a tabella második helyén álló ETO FC ellen, „ott folytatta, ahol abbahagyta” – szép győzelmet aratott.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19: Csapó Zs. – Németh M. (Németh N., 69.), Rugovics B., Kováts A. (Szalay J., 69.), Németh Zs. P. (Balogh S., 79.) – Nagy D. (Molnár R., 89.), Pálfy B., Varró V. (Pálmai E., 46.), Szabó L. – Varga B. (Kiss-Lantos H., 69.), Simon F. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varró V. (10., 0–1), Németh M. (47., 0–2)

Csapatunk – amelynek ezúttal is voltak hiányzói, a felnőtt alakulattal a hétvégi Simple Női Liga-mérkőzésre készülő fiatalok – remekül kezdte a mérkőzést. Jók voltak a labdakihozatalok, a támadásvezetések és Varró Veronika révén, a 10. percben, sikerült a vezetést is megszerezni. Ha van hiányérzetünk, akkor az az, hogy nem jött a gólra gól, az első félidő hajrájában, ha rövid időre is, de a győriek át tudták venni a játék irányítását.

A szünetben sikerült megnyugtatni a lányokat, rendeztük a sorokat és ennek hamar eredménye is lett. A 47. percben, Németh Mirtill szép átlövés-góllal duplázta meg előnyünket. Az ETO a második félidő közepén tudott szépíteni, a folytatásban pedig nyílt lett a játék, ugyanúgy benne volt a pakliban a hazaiak egyenlítése, mint az, hogy mi szerzünk újabb gólt. Összességében jó mérkőzésen, megérdemelten szereztünk három pontot.

Nagyot melóztak a lányok, elégedett vagyok velük, gratulálok a teljesítményükhöz és a győzelmükhöz is. Hibák persze akadtak, az első félidő hajrájában mi húztuk magunkra az ellenfelet, ekkor nem rajtunk múlt, hogy nem tudott egyenlíteni az ETO, de az összkép pozitív, jó meccsen, fontos sikert arattunk

– értékelt Tebeli György.