Az első félidő hajrájában úszott el a meccs

Az első félidő hajrájában úszott el a meccs

Hiába vezettek Edzőink a 24. percben még 3–2-re, mivel ezt követően 5 perc alatt három gólt is kaptunk és végül 6–3-s vereséget szenvedtünk a Fociszak FC együttesétől.

Kifejezetten bő kerettel készültünk a városi kispályás bajnokság 14. fordulójában esedékes mérkőzésünkre, ugyanis Németh Gábor és Horváth András kivételével mindenki a hosszabb „pihenő” után visszatérő vezetőedzőnk, Kóbor László rendelkezésére állt. A „mester” aztán nem igazán örülhetett annak, amit az első percekben látott, ugyanis csak Schmidt Gábor remek védéseinek hála úsztuk meg kapott gól nélkül a Fociszak támadásait. A 8. minutumban viszont már Smici sem tudott segíteni: egy kapufáról bepattanó találattal előnybe került az ellenfél. Ezt követően viszont nagyobb sebeségi fokozatba kapcsoltak a mieink: előbb Illés Béla, majd Varga Roland tesztelte a Fociszak kapusának tudását. A 14. percben aztán Vacek már mattolta is a cerberust: 1–1-re alakította az állást. Sajna nem sokáig örülhettünk, mivel a Fociszak pillanatokon belül visszaszerezte a vezetést. A 22. minutumban viszont újfent egalizáltunk: egy jobb oldali beadást az ellenfél egyik játékosa továbbított saját kapujába, megelőzve a gólra éhesen érkező Bakos Rolandot. Nem sokkal később pedig már nálunk volt az előny, mivel Vacek rendkívül fifikás módon talált a hálóba. A 3–2-es vezetésünk azonban a félidő hajrájában pár perc leforgása alatt hátránnyá változott: a Fociszak főként gyors kontrákra építve háromszor is bevette a kapunkat, így a szünetben már ők mentek 5–3-ra.

A második játékrészt is Smici bravúros védései vezették be, majd szép lassan átvettük az irányítást. Ugyan helyzeteket is sikerült kialakítanunk, de az ellenfél kapusa remekül állta a sarat. Az 56. percben aztán jött a kegyelemdöfés: egy szépen kijátszott támadás végén a Fociszak újabb gólt lőtt és ezzel be is állították a 6–3-as végeredményt.

Különösebb tragédia azonban nem történt, mivel csapatunk továbbra is versenyben van az érmes helyezésekért. Az Illés Akadémia Edzők gárdája legközelebb 26-án kedden 19.30 órakor lép pályára, még pedig a Hotel Textil Service együttese ellen.

Illés Akadémia Edzők – Fociszak FC 3–6 (3–5)
Gólszerzők: Varga R. (2), öngól