Három pontot ért a parádés kezdés

Három pontot ért a parádés kezdés

A találkozó 24. percében már 3–0-ra vezetett U19-es csapatunk Győrben, és végül Horváth Rudolf legénysége 3–2-re nyerte meg az összecsapást.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia U19 2–3 (1–3)
Illés Aka. U19.:
Pataki M. – Dezamits, Szabó B., Tóth K., Horváth H. – Kovács P. (Halász, 78.), Horváth B., Simut – Mohos (Borbács, 70.), Kállai Z., Szvoboda (Udvardi, 55.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Horváth B. (1., 0–1), Szvoboda (19., 0–2), Simut (24., 11-esből, 0–3)

Parádésan kezdték a mérkőzést U19-es akadémistáink, ugyanis rögtön a 20. másodpercben már meg is szereztük a vezetést: Horváth Hunor centerezését követően Horváth Balázs volt eredményes. A 19. minutumban pedig már 2–0 volt a javunkra, ugyanis Kállai Zalán lövését a hazaiak kapusa csak kiütni tudta, az arra ólálkodó Szvoboda Dániel pedig kettőre növelte az előnyünket. A 24. perc hozta a harmadik gólunkat: egy kezezés miatt megítélt 11-est Simut Lucas Mario értékesített. Nem sokkal később pedig akár már 4–0 is lehetett volna ide, de a sípmester lesállás miatt adta meg a mélységből érkező Szvoboda Dani teljesen szabályosnak tűnő találatát. Az első félóra vége felé viszont szépítettek a hazaiak, akik egy jobboldali támadást fejeztek be góllal. A félidő végjátékában még Horváth Balázsnak volt egy szép lövése, de a labda centikkel elkerülte a kaput, így maradt a 3–1.

A második játékrész elején a játékvezető határozottan könnyű síppal fújt be a győriek javára egy 11-est, amit ugyan Pataki Márk hárítani tudott, de a kipattanóból már eredményes volt Deákovits Richárd. A folytatásban aztán inkább a mi negyedik gólunk lógott a levegőben és nem a hazaiak egyenlítő találata. Udvardi Ádám lövésénél és Simut Lucas Mario fejesénél nagyon közel is jártunk ehhez, ám az eredmény már nem változott, így 3–2-re nyertek Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai.

Remekül felkészülve érkeztünk Győrbe és agilisan, gólra törően kezdtük a mérkőzést. Futószalagon jöttek a gólok. Kár, hogy a negyediket nem adta meg a játékvezető. Ezt követően a határozottan jó erőkből álló Rába-partiak visszajöttek a meccsbe, de ettől függetlenül teljesen megérdemelten nyertünk. Fejben és játékban is a hazaiak fölé kerekedtünk. Most zsinórban három hazai mérkőzésünk következik, szeretnénk azokon is jól szerepelni

– fogalmazott a találkozó lefújását követően Horváth Rudolf vezetőedző.