Remek akciók, szépségdíjas találatok

Remek akciók, szépségdíjas találatok

Osztrák ellenfelet fogadott a Németh Richárd vezette Illés Akadémia U16.

Illés Akadémia U16 – GAK Juniors U16 7–1 (4–0)
Illés Aka. U16: Őri K. – Tasnádi Á., Kelemen M., Papp – Sági, Bolla Á., Hende, Sipos-Kiss – Söptei, Krone, Tudor. Csereként pályára léptek: Rapali – Markó, Nyári, Molnár L., Szele, Tóth K., Klement, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sipos-Kiss (3), Krone (2), Sági, Nyári

Az Illés Akadémia U16 remek támadófutballt mutatott be osztrák ellenfelével szemben. A gólok sorát – a végül három találatig jutó – Sipos-Kiss Dániel nyitotta meg: Söptei Bálint beadását Krone Niklas átlépte, a 2. hullámban érkező Sipos-Kiss pedig a rövidbe visszarúgta a labdát, 1–0. Tudor Gerghar passza után Krone Niklas volt eredményes, majd Sipos-Kiss Dániel egyéni akciója végén a visszapasszból ismét Krone volt eredményes. Az első félidő után 4–0-ra vezettünk, hiszen még ebben a játékrészben Sági Marci beadását ezúttal Söptei Bálint lépte át, és ugyanúgy, mint az elsőnél, Sipos-Kiss Dani a rövidbe lőtt.

Sági Marcell ziccerével nyitottuk a második játékrészt, majd egy labdakihozatalba csúszott hiba után az osztrákok is betaláltak. Egy jobb oldali szabadrúgás Tóth Erik kaparintotta meg a labdát, lövését blokkolták, ám azt Sipos-Kiss Dániel szedte össze és az ötösről a hosszúba, míg ebben a félidőben egy Nyári Olivér-féle tökéletes szabadrúgás is gólt ünnepelhettünk, így 7–1-re nyertük meg a mérkőzést.

Nagyon jó volt a mérkőzés abból a szempontból, hogy a héten támadásépítést gyakoroltunk: ebben pedig előreléptünk és visszaköszöntek az elmúlt napok foglalkozásai. A terhelést is megfelelően osztottuk el, így nagyon hasznos volt a mai mérkőzés. Kicsit kapkodtunk a meccs első periódusában, de 20-25 perc után az történt, amit mi akartunk. 4–0 után magunknak tettük nehézzé a meccset. Amikor türelmesek voltunk és megvoltak a labda nélküli mozgások, akkor sokszor tudtunk bontani

– nyilatkozta Németh Richárd vezetőedző.