Győzelem a szezonzárón

Győzelem a szezonzárón

Alasz Hanna duplájával és Szilvási Nelli szabadrúgásgóljával 3–1-re győzött leány U17-es csapatunk a PMFC ellen, ezzel a harmadik helyről várhatja a folytatást Faggyas Milán együttese.

Illés Akadémia-Viktória U17 – PMFC U17 3–1 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Kocsi P. (Francsics V., 85.) – Giczi K. (Tóth L., 61.), Müller Zs., Takács M. (Varga Zs., 61.), Nagy B. (Csarnai Z., 85.) – Sági F. (Bukor Z., 76.), Szilvási N. – Alasz H., Licskai L., Csombor L. Polovics D. (Kutasy L., 85.) Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők: Alasz (13., 1–1; 76., 3–1), Szilvási (32., 2–1)

A rendkívül szeles, esős időben hamar jött a hidegzuhany és már az első percben vezetést szereztek a vendégek. Egy hosszú indítás után a védőink mögé kerültek és Turi Bori a kapusunkkal szemben nem hibázott, 0–1. A kapott gól nem szegte kedvét a lányoknak, nem is kellett sokat várni a válaszra, a 13. percben Alasz Hanna volt agilisabb ellenfelénél és egy szemfüles labdaszerzést követően kapura tört, majd az ötös sarkáról higgadtan a hosszú alsóba passzolt, 1–1. A kezdeti rövidzárlat után végig a mieink domináltak, rengeteg akciót dolgoztak ki, amit a pécsiek legtöbbször csak szabálytalanul tudtak megállítani. A pontrúgásokat különösen az időjárási körülmények miatt nem tudtuk érvényesíteni, végül a sikertelen sorozatot a 32. percben Szilvási Nelli törte meg és a közel 20 méterről elvégzett szabadrúgása a kapu jobb felső sarkában landolt, 2–1.

Az elsőhöz hasonlóan kezdődött a második félidő is, némi figyelmetlenség után kevésen múlt, hogy elkerültük az egyenlítő találatot. Úgy tűnik bevált ez a recept: a folytatásban sorra dolgoztuk ki a szebbnél szebb támadásokat, csak az volt a kérdés, hogy mikor növeljük tovább előnyünket. A mérkőzés egyik, ha nem a legnagyobb helyzete a 73. percben adódott, mikor a tizenhatoson belülről közvetett szabadrúgáshoz jutottunk: Müller Zsófi legurítását Alasz Hanna a keresztlécre bombázta. A 76. percben ismét Alasz küzdött meg a Szilvásitól kapott keresztlabdáért, majd becselezve magát az ötös sarkáig, lemásolta első találatát és ismét a hosszú alsóba lőtt, 3– 1. A hajrában is adódtak még lehetőségeink, de azokat már nem sikerült gólra váltani, így 3–1-es győzelemmel zárult a szezon utolsó összecsapása.

Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy terveztük. Rögtön az első percben hátrányba kerültünk. Ettől függetlenül nem izgultam amiatt, hogy ne tudnánk ebbe a mérkőzésbe visszajönni, mert úgy éreztem, hogy amit megbeszéltünk, azt meg is tudjuk valósítani. Több helyzetünk volt, letámadtuk az ellenfelet, ezáltal uraltuk a mérkőzést. A 3–1-es végeredmény egy kicsit csalóka, mert rengeteg ziccerünk volt és lehetett volna nagyobb is a két csapat közti különbség. Sokszor túlizgultuk a helyzeteinket és nem a legegyszerűbb megoldást választottuk az ellenfél kapuja előtt. Örülök annak, hogy mindenki pályára lépett a mérkőzésen és ebben a rendkívüli időjárásban is helytálltunk. Dicséret illeti a lányokat, gratulálok mindenkinek

– értékelt Faggyas Milán vezetőedző.