Lemaradtunk a dobogóról

Lemaradtunk a dobogóról

A pontvadászat utolsó fordulójában 8–3-as vereséget szenvedett Edzőink csapata a Fociszak FC együttesétől, így már biztos, hogy a mieink nem lesznek érdekeltek az éremosztó ceremónián.

A városi kispályás labdarúgó bajnokság A-csoportjában a zárófordulót rendezték, melynek keretében címvédő csapatunk a Fociszak FC gárdájával találkozott. A derbi tétje a bronzérem volt, ugyanis a két egyaránt 35 ponttal rendelkező gárda közül a győztes biztosan a harmadik helyen zárhatja a pontvadászatot, míg a vesztes legrosszabb esetben akár még az ötödik pozícióba is visszacsúszhat majd.

A nagy tét ellenére nem óvatoskodtak a felek és rögtön „egymásnak estek”. Ezt legelőször is Tóth Máté jó lövése jelezte, aminek szöglet lett a vége. Ebből sajnos nem született gól, nem úgy az ellenfél sarokrúgását követően az 5. percben: a kapunk előtt kialakult kavarodást zárták le egy közeli találattal és ezzel 1–0-s előnybe kerültek, amit szinte a középkezdés után rögvest meg is dupláztak. A folytatásban Szabella Olivér került kétszer is komoly ziccerbe, de előbb a kapus hárított, majd centiméterekkel tévesztette el Oli a bal alsó sarkot. A félidő végjátékában viszont újfent a Fociszak FC dominált: több esetben is Schmidt Gábornak kellett nagyot védenie, egyszer pedig Sátori Barnabás vágta ki a hálónkba tartó lasztit. Így aztán maradt a szünetre a 2–0-s eredmény.

Térfélcsere után viszont gyakorlatilag szűk 15 perc alatt eldőlt a mérkőzés sorsa, ugyanis az ellenfél zsinórban ötször zörgette meg a hálónkat, úgy, hogy szinte valamennyi találatukat tökéletesen végigjátszott akció végén üres kapuba lőtték. Az utolsó negyedórában, a Fociszak FC 7–0-s vezetésénél viszont már a mieink előtt is adódtak lehetőséget, ezt jelezte Luca Guerra, majd Bakos Roland kapufája. Az 56. percben aztán megtört a jég és rövid időn belül két találatot is szereztünk: Varga Roland és Horváth András volt eredményes. Az utolsó pillanatokra is maradt egy gyors gólváltás: előbb az ellenfél, majd a mi részünkről Vacek talált be, így pedig ki is alakult a 8–3-as végeredmény.

A vereségünk azt jelenti, hogy Kóbor László együttese már biztosan lemarad a dobogóról. A csütörtöki Don Pepito–PESZI FC-mérkőzés eredményének függvényében vagy a negyedik, vagy pedig az ötödik helyen zárja a bajnokságot Edzőink csapata.

Illés Akadémia Edzők – Fociszak FC 3–8 (0–2)
Gólszerzők: Varga R. (2), Horváth A.