Két akadémistánk is kezdett az U18-as válogatottban

Két akadémistánk is kezdett az U18-as válogatottban

Horváth Hunor és Kállai Zalán kezdőként 70-70 percet töltött a pályán, míg Szijjártó Ármin utóbbi helyére állt be a svédek ellen 1–0-ra elveszített felkészülési mérkőzésen.

Rövid időn belül negyedik nemzetközi edzőmeccsét is lejátszotta az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as magyar labdarúgó-válogatott. Oross Márton szövetségi edző csapata az elmúlt szűk két hét során a dánoktól kétszer hazai környezetben, míg a finnektől egyszer Svédországban szenvedett vereséget. Talán éppen ezért is kezdett a skenei sportlétesítményben kifejezetten támadó szellemben a házigazdák ellen a Horváth Hunort és Kállai Zalánt is soraiban tudó csapatunk. Ám hiába pattogott rendre a svédek térfelén a labda, a vezetést nem sikerült megszereznünk. A félidő második felében viszont már a skandinávok domináltak, de mivel gólt ők sem tudtak gólt lőni, szünetig maradt a 0–0-s döntetlen.

Térfélcserét követőin fiataljaink ismét átvették az irányítást, de ez helyzeteket nem igen hozott magával. A kontrákra berendezkedő svédek viszont egyszer betaláltak, és később hiába tettek meg mindent az egyenlítés érdekében Oross Márton tanítványai, az északiak nyertek 1–0-ra.

Az Illés Akadémia növendékei közül Horváth Hunor és Kállai Zalán kezdőként lépett pályára. Előbbi Dragóner Áronnak a 84. percben, míg utóbbi éppen Szijjártó Árminnak adta át a helyét a derbi 71. percében.

Sajnálom, hogy nem sikerült jó eredménnyel búcsúztatni az U18-as évet, ugyanakkor nagyon sok fontos tapasztalatot szereztünk a mögöttünk álló két hét és négy mérkőzés során. Rengeteg dolog felszínre került a csapatról, a játékosokról, kiderült például, hogyan reagálnak a futballisták a nemzetközi sorozatterhelésre, az edzőtáborok monotóniájára, hogyan dolgozzák fel a kudarcokat. Ezekből mind tanulnunk kell, a megszerzett tapasztalatokat pedig fel kell használnunk az őszi Eb-selejtezőkre való felkészülés során

– mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Forrás: www.mlsz.hu