Lehet hiányérzetünk

Lehet hiányérzetünk

Az Illés Akadémia U15 kétgólos vereséget szenvedett Pozsonyligetfaluban.

FC Petrzalka U15 – Illés Akadémia U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Pintér, Hányi, Mórocz, Csonka – Bosnyák Botond, Hideg, Módly – Börczi, Németh L., Lakatos. Csereként pályára léptek: Kostyák Zs. – Angler J., Fonnyadt, Horváth Á., Sulja. Vezetőedző: Szűcs János.

1899 és 2024 között eltelt 125 év: anno, még a XIX. század legvégén az első szombathelyi labdarúgó-mérkőzésen az egyik résztvevő az a Pozsonyi Torna Egyesület volt – az ő jogutójuknak tartják magukat az FC Petrzalkánál. Ennek kapcsán ebben az évben többször is találkozunk a fekete-fehérekkel: az U15-ös és U16-os korosztályunkat ezúttal Pozsonyligetfaluban szerepeltek.

Az első félidő közepén egy középpályás labdavesztés után nem védekeztünk agresszíven, a belőtt labda után is lassúnak bizonyultak és egy lecsorgó labda után betaláltak a hazaiak, 1–0. Főleg a jobb oldalon voltunk aktívak támadásban: Lakatos Krisztián által többször is megvertük őket, de volt, hogy nem értünk fel a támadásokhoz, így befejezések nélkül maradtunk.

A második játékrészben többször is betalálhattunk volna: jól működött a letámadásunk, Horváth Ármin passzából Börczi Benjámin került helyzetbe, de fölé lőtt. Aztán Csonka Alex szlalomozott végig a bal szélen, ám az utolsó pillanatban lövés helyett még egy cselt vállalt be, ami már soknak bizonyult. A térfél középen történt labdaeladás után villámgyorsan mentek át támadásba a felvidékiek, aminek végén ziccerben nem hibáztak, így 2–0-ra nyerték meg a mérkőzést.

Hiányérzetem van. A mérkőzés káoszos volt, hiszen már elkezdtük a bemelegítést, amikor a hazaiak közölték, hogy kétórás csúszást követően játszunk csak. Az első negyedóra így is rólunk szólt, de nem tudtunk gólt rúgni. Ha pontosabbak vagyunk, vezethettünk volna – a meccs képében nem volt benne, hogy mi kapunk gólt… Ők agresszíven, megalkuvást nem tűrően futballoztak. A második labdákat nem tudtuk összeszedni, a párharcok többségét ők nyerték meg. A védekezésben voltak hiányosságaink. A második félidőben nem azt a szintet hozta néhány játékos, mint a korábbi felkészülési találkozókon – ezért nem is lehetett más a meccs vége, mint vereség. Jókor jött ez a pofon, gondolkodásra sarkallhat többeket

– nyilatkozta Szűcs János.