Leány U16: szép gólok, magabiztos győzelem a ZTE ellen

Leány U16: szép gólok, magabiztos győzelem a ZTE ellen

Leány U16-os csapatunk a Zalaegerszegi TE azonos korosztályú lányai elleni mérkőzéssel zárta a felkészülés első hónapját.

A mieink Szabó Kiara – Csarnai Ziza, Szabó Fanni, Pintér Tekla, Jánosi Dorottya – Szabó Liliána – Simon Enikő, Csáki Eszter, Kleinert Petra, Váraljai Vanda – Bokor Anna összeállításban léptek pályára.

Erőteljesebben kezdett a vendég Zalaegerszeg, helyzeteket is ki tudott alakítani, de akadémistáink fokozatosan vették fel a ritmust, és játszottak egyre jobban. Ennek köszönhetően sokkal többet birtokolták a labdát, egyértelműen fölénybe kerültek. A második félidőben több játékos is pozíciót váltott, emellett pedig jól látható volt, hogy a jobb erőnléti állapotban lévő hazaiak jöttek ki győztesen a párharcokból. Az 50. percben Egervölgyi Liza, Hopp Kata, valamint Kutasy Luca, majd öt perccel később Kováts Leila is lehetőséget kapott, mindannyian remekül szálltak be. Az ETO-ból igazolt Csáki Eszter gyönyörű átlövésével aztán a vezetést is megszerezte a csapat, majd nem sokkal később Simon Enikő átadásából a csereként pályára lépő Egervölgyi Liza volt eredményes. A 3–0-ás végeredmény Csáki Eszter megpattanó lövésével alakult ki.

A kellemetlen stílusú ZTE ellen csak 20-25 perc után vettük fel a mérkőzés ritmusát. A második félidő már egyértelműen jobb volt, szép gólokat szereztünk, belementünk a párharcokba, maximálisan elégedett vagyok az ekkor látottakkal. Fontos a lányoknak a pozitív visszajelzés a kemény heti munka után, megdolgoztak érte. Négy hét van még a bajnokság kezdetéig, tudjuk, hogy miben kell előrelépni, javulni, viszont örömmel látom, hogy amiket eddig gyakoroltunk, azt lányok igyekeznek maximálisan megvalósítani. Külön szeretnék gratulálni az új, illetve az U14-es csapatból felfelé játszó játékosoknak is. A jó erőkből álló Zalaegerszegnek sok sikert kívánok! A bemelegítésnél megsérült Beke Katrint, illetve a többi sérült játékosunkat pedig mielőbb várjuk vissza

– értékelte csapata játékát Győrffy Mátyás edző.