Le a kalappal U14-eseink teljesítménye előtt

Le a kalappal U14-eseink teljesítménye előtt

Remek játékkal rukkoltak ki Szűcs János tanítványai, akik teljesen megérdemelten verték 3–0-ra a ZTE hasonló korosztályú fiataljait.

Illés Akadémia U14 – ZTE FC U14 3–0 (1–0)
Illés Aka. U14.:
Őri K. – Kiss B., Szilvási (Kelemen, 50.), Tasnádi Á., Nyári – Meskó, Hende, Markó (Vörös, 41.) – Virág (Papp M., 41.), Krone, Tóth E. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Szilvási (36., 1–0), Krone (58., 2–0), Tóth E. (67., 3–0)

Akár már az első percben megszerezhették volna a vezetést akadémistáink, ám Virág Ádám remek átadását követően Krone Niklas lövése nem talált kaput. Nem sokkal később a nagy kedvvel játszó Meskó Márk veszélyeztetett, de a vendégek kapusa lábbal hárítani tudott. A 18. percben Markó Martin forintos labdáját Virág Ádám bólintotta kapura, de az egerszegi hálóőr ismét nagyot védett. A 36. minutumban viszont már ő sem tudott csapatán segíteni: Meskó Márk szabadrúgását követően az érkező Szilvási Ámos továbbított közelről a hálóba. A félidő végjátékában is adódtak lehetőségeink, ám azok rendre ki is maradtak, így a szünetben 1–0-ra vezetett Szűcs János legénysége.

Ha lehet, a második játékrészben még nagyobb fölénybe kerültek a mieink. Az 51. percben nagyon közel jártunk az újabb találathoz, de Papp Máté lövését a zalaiak cerberusa a kapufára paskolta. Az 58. percben viszont megérkezett az újabb gólunk: egy lecsorgó lasztit Krone Niklas lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokba. Ezt követően Tóth Erik lépett elő főszereplővé: előbb nagy száguldás végén a kapufát találta el, majd Kelemen Mirkó remek passza után beállította a 3–0-s végeredményt.

Nagyon jó volt kívülről nézni ezt a mérkőzést. Igen komoly labdabirtoklási fölényben voltunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki. A 3–0 talán nem is tükrözi a meccs összképét. A kombinatív játékban nagyon jól teljesítettek a srácok. Az alapelveinkhez hűek voltunk. Az új játékosok pozitív teljesítményt nyújtottak, nem lógtak ki egyáltalán a csapatból. Sőt, egyikük gólt is szerzett. Mindenki nagyon motivált volt. Végre ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen nyugodtan hátradőlhettem a kispadon és úgy meccselhettem

– nyilatkozott jogosan elégedetten Szűcs János vezetőedző.