Illéses gól és gólpassz a női U19-es válogatottban

Illéses gól és gólpassz a női U19-es válogatottban

Az Európa-bajnoki selejtező felsőházának második fordulójára, középdöntőjére készülő női U19-es válogatott összetartása során másodszor is megmérkőzött a szlovén csapattal.

Az ezúttal hazai pályán, Hévízen rendelkezett találkozón 4–0-ra győzött a magyar gárda. Csapatunk első gólját Németh Mirtill szerezte, Kaszap Kamilla pedig gólpasszt adott. A korábbi mérkőzésen pályára lépett Németh Zsófia Peónia és Kiss-Lantos Hanna ezúttal nem kapott lehetőséget.

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapatában a szombathelyi lányok közül ezúttal Németh Mirtill került a kezdőcsapatba, Kaszap Kamilla pedig csereként állt be a második félidő második felére.

A szlovéniai döntetlen után a magyar válogatott ezúttal lényegesen jobban futballozott a hajrára létszámhátrányba is kerülő ellenfelénél. Németh Mirtill találatának és még egy gólnak köszönhetően a mieink a 4. percre már két góllal vezettek, és előnyüket az utolsó tíz percben meg is tudták duplázni.

U19-es válogatottunk február utolsó napjától ismét összetartáson vesz részt, majd március 13-17-e között a románok azonos korosztályú csapatával játszik két határmenti mérkőzést. Az Eb-selejtező minitornára április 4-e és 13-a között, Olaszországban, Padovában kerül majd sor. A magyar lányok ellenfele a házigazda mellett Svájc és Bosznia-Hercegovina válogatottja lesz.