Az első félidőben bátortalanok voltak U15-öseink

Az első félidőben bátortalanok voltak U15-öseink

A szünetben már 4–0-ra vezettek az osztrák vendégek Sátori Barnabás és Varga Roland tanítványai ellen, de a második játékrészben már korántsem volt ekkora különbség a csapatok között.

Illés Akadémia U15 – Fussballakademie Burgenland U15 1–6 (0–4)
Illés Aka. U15.:
Pfeiffer – Abért B., Sipos-Kiss, Bécsy, Erdei – Németh R., Nagy K., Söptei – Szakasics, Palkó, Vér. Cserék: Tóth M. – Zsiga, Takács D., Pénzes. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző:
Szakasics (74., 1–6)

Fizikálisan hihetetlenül erős ellenféllel kellett megmérkőznie U15-ös csapatunknak. A vendégeknél enyhe túlzással élve 180 centiméter fölött volt az átlagmagasság és bizony az izomzat szempontjából is rendkívül jól álltak az osztrák fiatalok, akik egy nagy bedobás után már a 7. percben meg is szerezték a vezetést. Nem sokkal később pedig egy jobbról érkező szöglet után találtak a kapunkba, így nagyon gyorsan kétgólos előnybe kerültek. Ezt követően egy darabig mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, majd a félidő végjátékában két újabb találatot értek el a burgenlandiak és ezeknek köszönhetően a szünetben már 4–0-ra mentek.

A második félidő elején egy védelmi hibánkat kihasználva már 5–0 volt oda. Szerencsére a folytatásban Tóth Márton védett egy-két komolyabbat, így egy darabig nem nőtt a különbség. A 72. percben aztán egy nagy lövést követően már hat találattal jártak előrébb a vendégek. A 74. percben viszont azért a mieink is bevették az ellenfél kapuját: Zsiga Patrik szép átadását követően Palkó Áron lőtt kapura. Ezt még nagy bravúrral hárította az osztrákok kapusa, de a kipattanó labdát Szakasics Péter már a hálóba lőtte, ezzel pedig ki is alakította a 6–1-es végeredményt.

Fizikálisan nagyon erős ellenféllel találkoztunk, néha úgy tűnt, mintha egy-két évvel idősebb fiatalokkal kellett volna megküzdenünk. Megpróbáltuk a saját játékunkat játszani, de ebből az első félidőben nem sok valósult meg. Főként a bátorság hiányzott nálunk. Nem hittük el, hogy meg tudjuk csinálni azokat a dolgokat, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Viszont szünet után jóval kiegyenlítettebb lett a játék. Több jó labdakihozatalunk volt, jobban tudtuk építeni a játékot. Lényegében kellett egy félidő, hogy alkalmazkodjunk az ellenfélhez. Sajnálom az első 40 percet, de a második már biztatóbb volt. Lényegében ez a mérkőzés is egy tanulási fázis része volt, ilyen meccsekre is szükségünk van ahhoz, hogy fejlődni tudjunk

– nyilatkozta Sátori Barnabás vezetőedző.