Lányos dupla párbaj Stájerországban

Lányos dupla párbaj Stájerországban

Az ausztriai Weizben lépett pályára a szinte csapatnyi akadémistával felálló Haladás-Viktória FC, valamint U17-es csapatunk.

Az osztrák SVK Wildcats elleni dupla párbajban, a felnőttek között, Székely Tibor csapatában, akadémistáink közül Németh Mirtill, Németh Adél és Kiss-Lantos Hanna a kezdőcsapatban kapott helyet, Csapó Zsófia, Rugovics Boglárka, Pálmai Eszter, Németh Zsófia Peónia, Juhász Enikő, Csizmadia Zsófia, és Kováts Anna pedig csereként léphetett pályára. Gól nélküli első félidő után, az 55. percben Németh Adél cselezte be magát jobbról a tizenhatoson belülre, majd a rövid, bal sarokba lőtte csapatunk vezető gólját. Kiegyenlített játék folyt, a vendégek játékából ekkor hiányzott az igazi átütőerő. Aztán Németh Adél duplázhatott volna, ám ziccerből leadott lövését bravúrral védte a hazaiak kapusa. Az osztrák másodosztályban szereplő ellenfél a 75. percben egyenlített, ezt követően pedig egyik kapu előtt sem alakult ki veszélyes helyzet, 1–1 lett a találkozó végeredménye.

Hét hiányzónk ellenére végig uraltuk a meccset, látszott, hogy jobb csapat vagyunk. Az első félidőben a labdabirtoklásunk nagyon jó volt, a másodikban pedig gólt szereztünk, helyzeteket alakítottunk ki. Sok lehetőségünk akadt, sajnos ez újabb találatokkal nem párosult. Annak viszont örülök, hogy a fiataloknak játéklehetőséget tudtam adni. És annak is örülök, hogy eljöttünk Ausztriába, hasznosan töltöttük a napot

– mondta Székely Tibor a mérkőzés után.

Formálódó U17-es csapatunk az osztrák klub hasonló korú lányai ellen játszott jó mérkőzést. Annak ellenére, hogy Győrffy Mátyás csapata 4–3-as vereséget szenvedett (góljaink közül Gyócs-Németh Cintia lőtt kettőt, Kenesey Kinga pedig egyet), korosztályos vezetőedzőnk elégedetten nyilatkozott a találkozó után.

Nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez a mérkőzés. Tekintetbe kell venni, hogy szerdán játszottunk, erős terhelést kapnak a lányok és többen hiányoztak is kisebb sérülésük miatt. Sok párharccal tarkított, brusztolós meccs volt, annak külön örülők, hogy a lányok más stílussal is találkoznak, mint amit a hazai bajnokságban megszoktak. Hasznosnak bizonyult a mérkőzés abból a szempontból is, hogy észlelhettük a hibákat, láttuk miben kell még javulni. Hogy említsek is ilyet, a lányok megtapasztalhatták, hogy ezen a szinten már nem fér bele annyi csel, olyan hosszas hezitálás, mint amit a kisebb korosztályokban, vagy esetleg alacsonyabb szintű bajnokságban meg lehetett tenni. Több új játékosunk is van, velük még most ismerkedünk, de az már most látszik, hogy helyén van a szívük, egy irányba megy a csapat

– mondta Győrffy Mátyás.