Ez egy kőkemény ellenfél volt

Ez egy kőkemény ellenfél volt

Gól nélküli első félidőt követően 2–1-es vereséget szenvedett U17-es csapatunk a Lendva U19-es együttesétől. Kovács László vezetőedző rendkívül hasznosnak értékelte a szlovének elleni felkészülési mérkőzést.

Illés Akadémia U17 – NK Nafta Lendva U19 1–2 (0–0)
Illés Aka. U17: Pataki – Frák, Halász, Nagy R. H., Göndör – Szvoboda, Bolla B., Mohos – Udvardi, Zsédely, Mayer G. Cserék: Kovács M. – Nagy Zs., Varga D., Bonyhárd, Magyar, Kovács B., Ötvös. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Nagy R. H. (58., 1–1)

Fizikailag rendkívül erős rivális ellen léptek pályára akadémistáink, ennek ellenére a 10. percben már kis híján megszereztük a vezetést, ám Mohos Barnabás 17 méteres lövését hárítani tudta a vendégek cerberusa. Ezt követően is a mieink játszottak fölényben és főként Udvardi Ádám balról érkező szögletei után sikerült veszélyes szituációkat teremtenünk. Ezeket sajnos a szlovének, ha nagy nehézségek árán is, de kivédekezték. A 35. percben aztán újfent Mohos Barnabás következett, aki egy 17 méteres szabadrúgásból találta el a keresztlécet. Így viszont az első félidő gól nélkül ért véget.

Térfélcserét követően a csereként beálló Bonyhárd Attila lövését ütötte szögletre a vendégek kapusa. Az 57. minutumban azonban egy szép egyéni teljesítménynek köszönhetően kissé váratlanul megszerezték a vezetést a látogatók, akik ennek nem sokáig örülhettek, ugyanis Nagy Roland Huba egy remek fejessel szinte postafordultával egyenlített is. A 70. percben sajnos ismét a szlovének kerültek előnybe: egy kapu előtti kavarodás végén lőttek közvetlen közelről Kovács Martin hálójába. Mint később kiderült, ezzel be is állították a 2–1-es végeredményt.

Úgy gondolom, hogy a felkészülés ezen periódusában nagyon kellenek az ilyen mérkőzések nekünk. Főként az ilyen hozzáállással rendelkező ellenfelekkel. Nekünk picit durvának tűnnek, de ez a már említett mentalitásukból adódik. Gyors játékot szerettem volna látni mieinktől, illetve az egy az egy elleni védekezés javulását. Ezekből kaptam is vissza, meg nem is. Nyilván ez egy hosszabb folyamat lesz. De az ilyen ellenfelek segítenek minket ezek elsajátításában, fejlesztésében

– értékelte a látottakat Kovács László vezetőedző.