Küzdős mérkőzésen szereztek értékes három pontot az U14-es lányok

Küzdős mérkőzésen szereztek értékes három pontot az U14-es lányok

Gődér Brigitta együttese fegyelmezett, jó futballal győzte le a Zalaegerszeget.

Haladás-Viktória U14–ZTE FC U14 1–0 (1–0)
Haladás-Viktória:
Németh Zs. – Kopfensteiner Sz., Varga Zs., Csarnai Z., Ferenczi H. – Kutasy L., Erdélyi Sz., Hopp K. – Kovács L. Cserék: Szélessy H., Molnár H. Vezetőedző: Gődér Brigitta.
Gólszerző: Kutasy L. (8., 1–0)

Hosszabb szünet után léphetett újra pályára a Haladás-Viktória U14-es csapata. A mieink szombat délelőtt a ZTE elleni, korábbról elhalasztott mérkőzést pótolták, amelyre már mindenki nagyon készült. A lányok nagy elánnal vetették bele magukat a találkozóba, kezdeményezőbben, jobban futballoztak ellenfelüknél. Emellett távolról is bátran próbálkoztak, ennek köszönhető, hogy a 8. percben Kutasy Luca szép átlövése után a vezetést is megszerezték. A folytatásban is lendületben maradtak a szombathelyiek, szép megoldásokat, szögletvariációkat láthattunk tőlük, nagyon érett a második találat. Ez végül nem jött össze, de így is előnnyel mehettek a pihenőre.

A fordulás után valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítő találat megszerzéséért, ám a Varga Zsófi vezette védelem stabilan állt a lábán, és hatástalanította ezeket a szituációkat. A mérkőzés utolsó szakaszához közeledve újra átvették az irányítást a zöldmezes vasiak, szépen járatták a labdát, a párharcokat is bátran felvállalták. Újabb találatot már egyik csapat sem tudott szerezni, így a mieink itthon tartották a három pontot.

Úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt igazából szerettük volna, nagyon jót tett a csapatnak, hogy hamar meg tudtuk szerezni a vezetést. Örültem, hogy nagyon sok dolgot visszakaptam a lányoktól azokból, amiket edzésen gyakoroltunk, vagy amikről az öltözőben beszéltünk. Mindenképpen pozitívum, hogy sok alkalommal tudtunk eljutni ellenfelünk kapujáig, a helyzeteinket viszont jobban kell kihasználnunk a későbbiekben. A védelmünket is dicséret illeti, egy-egy megingást leszámítva amikor szükség volt rá, összeszedettek, határozottak voltunk hátul. Összességében nagyon örülünk a győzelemnek, emellett pedig szeretnék gratulálni a Zalaegerszegnek, mert rendkívül harcos, szimpatikus csapat benyomását keltették, és nekik is voltak jó periódusaik a találkozón

– értékelt Gődér Brigitta vezetőedző.