Most is 2–1 lett a Paksnak

Most is 2–1 lett a Paksnak

Ebben a bajnokságban másodszor tört borsot az orrunk alá a Duna-parti gárda.

Paksi FC U15 – Illés Akadémia U15 2–1 (1–0)
Illés Aka. U15.:
Németh H. – Kopácsi B., Stefanich, Bodrogi, Szentkirályi (Koósz, 57.) – Balikó (Horváth A., 57.), Bolla, Kopácsi Á. – Horváth B., Katona, Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Katona (51., 1–1)

Ősszel három győzelmet számláló remek sorozatban volt Németh Richárd csapata, amikor a Paks Szombathelyre érkezett. Akkor hamar meg is szereztük a vezetést, de még az első játékrészben fordítottak a Duna-partiak, és a II. félidőben hiába kerültünk emberelőnybe, vereség lett a vége. Volt tehát miért visszavágni!

Az első játékrész alapján úgy tűnt, két hasonló képességű gárda találkozik – a táblázat is ezt mutatta, hiszen mindkét alakulat 21-21 pontnál járt a meccs előtt. Adódott helyzet itt is, ott is – ám egy rendkívül könnyű síppal befújt büntető után a Paks jutott előnyhöz. Azért is fájó a játékvezetői csapat tévedése, mert előbb ellenünk történt fault – ezt az asszisztensnek kellett volna látnia és jeleznie, majd a 16-oson belülre kerülő labda úgy találta el Stefanich test melletti kezét, hogy az nem minősült szabálytalannak. A hosszas érvelés sem győzte meg a sporit, a 11-est pedig értékesítették a hazaiak. 1–0 a szünetben oda.

Egy gyönyörűen felépítés támadás végén átkerült a labda a jobb oldalra, Horváth Barnabás adott középre pontosan, Katona pedig 7 méterről a kapuba passzolt, 1–1. Ezek után voltak lehetőségeink, de sorra kihagytuk ezeket. Szentkirályi Gergőt kényszerűségből cserélte le Németh Richárd, valószínűleg csuklóját törte bal oldali játékosunk. A 72. percben a mi bal oldalunkon futott végig egy akció, a középreadott labdára a hazaiak támadója érkezett, akinek lövése két játékos alatt is elment, és a gólvonalon menteni igyekvő Bodrogi Bencét érintve került a hosszú sarokba, 2–1. A több helyzetet kidolgozó csapatunk balszerencsés vereséget szenvedett. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

Amire készültünk az bejött: a Paks csak ívelgetett, nem akart futballozni, a második labdák megszerzése volt a céljuk. A magas labdák kontrollját még jobban fel kellett volna vállalnunk. Az első félidőben is volt lehetőségünk a gólszerzésre, ám ezek után egy teljesen jogtalan tizenegyessel jutott előnyhöz a Paks: kezezésről szó sem lehetett, előtte pedig egyrészt ellenünk történt szabálytalanság, másrészt, ha ezt is fújta volna a játékvezető, a bedobás nekünk járt volna. Szünet után hamar kiegyenlítettünk, uraltuk a meccset, játszottunk, azonban a befejezés hiányzott, az utolsó labdákba hiba csúszott, vagy éppen el-elmaradt egy-egy szituációban a lövés. Egy oldalról történő beadás után a hosszún érkezők párharcát követő rendkívül balszerencsés góllal kaptunk ki. A gyerekek akartak, küzdöttek, sajnos voltak gyengébb teljesítmények, de hátrányban is visszajöttünk a meccsbe. Nagyon sajnálom, hogy nem szereztünk pontot, még a győzelmünk sem lett volna túlzás. Szentkirályi Gergőnek mielőbbi jobbulást kívánok

– mondta Németh Richárd a találkozó után.