Küzdelmes rangadó, egy-egy pont

Küzdelmes rangadó, egy-egy pont

U19-es leányaink 1–1-es döntetlent játszottak a Puskás Akadémia együttesével.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Puskás Akadémia FC U19 1–1 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Kováts A., Müller Zs., Szabó F. – Nagy D. (Kleinert P., 60.), Gravencz G., Kaszap K. (Szabó L., 46.), Csejtei E. – Hécz Zs., Mesterházy I. (Szilvási N., 74.) – Csombor L. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Hécz Zs. (49., 1–0)

Hazai rangadóval folytatta szereplését a pontvadászatban U19-es leánycsapatunk. Az idei esztendőben hazai környezetben először a Puskás Akadémia gárdájával játszottunk.

Kocsi Petra földönkívüli bravúrjával indult a találkozó, hálóőrünk ezúttal is bizonyította, hogy miért Magyarország egyik, ha nem a legjobb kapusa korosztályában. Az már rögtön a mérkőzés elején érezhető volt, hogy nagyon jól felkészültek egymásból a csapatok, hatalmas taktikai harc és küzdelem folyt a pályán. Egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. A folytatásban aztán egyre inkább átvettük a játék irányítását, nálunk volt többet a labda és közelebb jártunk ahhoz, hogy előnnyel mehessünk a szünetre. Próbáltuk kamatoztatni villámléptű támadóink gyorsaságát, a felcsútiak előtt is adódott lehetőség, végül gól nélküli döntetlenről következhetett a második felvonás.

Ami nem is kezdődhetett volna jobban számunkra! Hécz Zsuzsanna révén a 49. percben mi kerültünk közelebb a három pont megszerzéséhez. Ez jót tett a lányoknak, szépen járattuk a labdát, ám azt pontosan tudtuk, hogy az egygólos előny sosem tekinthető életbiztosításnak. Ez sajnos be is igazolódott, ugyanis a 70. percben egy szabadrúgás utáni lecsorgót követően egyenlíteni tudott a Puskás Akadémia, kezdődhetett minden elölről. A bekapott gól talán minket zavart meg kicsit, a vendégek megérezték a lehetőséget, egy remek kiugratást követően azonban mégis a mi ziccerünk maradt ki, nagyot védett a kék-sárgák kapusa. A hajrában mindkét együttes nagy erőket mozgósított a győzelemért, Gravencz Grétának pedig óriási szerepe volt abban, hogy végül 1–1-gyel zárult az összecsapás: óriási munkabírású középpályásunk – mikor már talán minden jelenlévő elkönyvelte, s úgy látta, hogy a kapuban a labda – óriásit mentett a gólvonalról, megakadályozva ezzel a felcsútiak második találatát. A mieink ezzel a döntetlennel továbbra is vezetik a tabellát. Az U19-es válogatott szünet után pedig következhet a Ferencváros elleni, szintén hazai rangadó, melyre április 10-én, szerdán 11 órás kezdettel kerül sor.

Gratulálok mindkét csapatnak, úgy gondolom, igazán élvezhető mérkőzést játszottunk. Talán túlzás nélkül mondhatom, hogy a helyzetek mennyiségét, minőségét tekintve csoda, hogy ez a találkozó ez 1–1-gyel, és mondjuk nem 3–3-mal végződött. Jó hozzáállással játszottak a lányok, hibából azonban sokat vétettünk. Ellenfelünk egy rendkívüli csapat, telis-tele kitűnő játékossal, s bár több lehetőségük volt, mi is rúghattunk volna még gólt a találatunkon kívül. Az egy pontra maximálisan rászolgáltunk, összességében elégedett vagyok vele, kellemes húsvéti ünnepeket és jó pihenést kívánok a csapatnak –értékelte a találkozót Tebeli György vezetőedző.