Öt gólt hozott a zöld-fehér rangadó

Öt gólt hozott a zöld-fehér rangadó

Győrben mérkőztek meg egymással a Rába- és Perint-parti együttesek.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia U19 3–2 (1–1)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B. (Abért O., 76.), Bolla B., Losontin, Garai – Paizs (Szakasics, 46.), Csörnyei, László (Bécsy, 46.) – Udvardi (Sipos-Kiss, 46.), Pruska (Krone, 46.), Szvoboda. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Gönye (11., öngól, 1–1), Sipos-Kiss (90., 3–2)

A tavaszi negyedik mérkőzésünkön Győrbe látogattunk: U19-eseink zöld-fehér nyugat-dunántúli rangadót vívtak az ETO-val. A szeles mérkőzésen az első negyedóra gólváltással telt. A hazaiak jutottak előnyhöz, a 3. percben egy jogos büntetőt értékesítettek. Hamar duplázhattak volna, ám ziccerben óriásit védett Molnár-Végh Marcell. A 11. percben egyenlítettünk: László Krisztián szerzett labdát az ETO védőzónájában, beadására egy bekkel a nyakán érkezett Pruska Dániel, kettőjükről pedig a pattant a labda, 1–1.

Rosszul kezdődött számunkra a második félidő is. A 49. percben egy jobb oldali akció végén a középre érkező labda a hosszúig jutott, a győri szélső pedig az ötös sarkáról lőtt a kapuba, 2–1. Egy óra elteltével egy szép bal oldali támadás végén Szvoboda Dániel lövését fogta meg a győri hálóőr. Bő negyedórával a vége előtt eldőlni látszott a három pont sorsa, ugyanis kettőre növelte előnyét az ETO. Nem sokkal később egy szép szombathelyi támadás végén Krone Niklas 16 méteres lövése kevéssel kerülte el a kaput. A 90. percben egy szögletvariáció után szépítettünk: Sipos-Kiss Dániel remek tekeréssel vette be a hosszú sarkot, 3–2.

Remek hozzáállást láttam a srácoktól, ráadásul a fiataljaink mind jó teljesítményt nyújtottak! Abszolút egyenrangú partnerei voltunk az idősebb korosztályú, rutinos győrieknek

– mondta Horváth András vezetőedző.