Az utolsó másodpercekben egyenlítettek a körmendi fiúk

Az utolsó másodpercekben egyenlítettek a körmendi fiúk

U14-es leánycsapatunk szép gólokat szerzett, a második félidőben különösen jól futballozott, ennek ellenére be kellett érnie az egy ponttal.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Körmendi FC U14 2–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U14: Anderle M. – Imre A. (Harmath R., 36.), Gulyás Sz., Sági F., Imre B. (Első H., 36.) – Alasz H. – Gulyás Dzs., Gulyás L., Bihari P.  Edző: Luki András.
Gólszerzők: Alasz H. (5., 1–0), Harmath R. (49., 2–1)

Újabb fordulójához érkezett leány U14-es csapatunk számára a Vas megyei fiúbajnokság, a mieink ezúttal a Körmendi FC együttesét fogadták. Aktívan jól kezdtük a mérkőzést, távoli lövésekre is bátran vállalkoztunk, Alasz Hanna bombagóljával pedig már az 5. percben előnybe kerültünk (1–0). A folytatásban is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, majd a játékrész derekához érve valamelyest kiegyenlítettebb lett a küzdelem, a vendégek is tudtak ígéretes akciókat vezetni, sarokrúgásokat kiharcolni. Egy ilyen szituáció után egy szerencsétlen öngóllal egyenlíteni is tudtak a Rába-partiak, ami egyben azt is jelentette, hogy 1–1-es állással mentek pihenőre a csapatok. A fordulás után is nagy csata zajlott, minden egyes labdáért hatalmasat harcoltak a csapatok, mezőnyfölényben viszont ezúttal is mi futballoztunk. Szép támadásokat vezettünk, sokat tettünk a vezetés újbóli megszerzéséért, ami a 49. percben sikerült is: egy gyönyörű támadást Harmath Ramira fejezett be egy nagyon pontos lövéssel, ismét nálunk volt az előny (2–1). A találat után is lendületben maradtunk, mindkét szélen meg tudtuk bontani ellenfelünk védelmét, teljesen nyugodtak azonban nem lehettünk, ugyanis egy-egy momentummal, megindulással jelezték a pirosmezesek, hogy nem tettek le teljes mértékben a pontszerzésről. Így érkeztünk el a hosszabbításhoz, amikor már talán mindenki elkönyvelte, hogy hazai győzelem születik, ekkor azonban következett egy körmendi szöglet: a beívelésből nagy kapu előtt kavarodás alakult ki fejessel, lövéssel, majd a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt a vendégek javára. Az ítéletvégrehajtó nem hibázott, 2–2-re módosult az állás, s mivel ez volt a találkozó utolsó momentuma, négygólos döntetlennel ért véget az összecsapás.

Jó mérkőzést játszottunk egy szervezett csapat ellen, ennek ellenére úgy érzem, hogy mi nehezítettük meg a saját dolgunkat. Az első játékrészben nem voltak meg azok a forgatások, szélesítések, amit szerettünk volna, nem használtuk ki a pálya teljes területét, ezáltal a körmendiek is sokkal könnyebben tudtak tömörülni és levédekezni a szituációkat. A fordulás után már sokkal többet láttunk vissza abból, amiket az edzéseken gyakorlunk, voltak súlypontáthelyezések, ezáltal – ami egyébként az első félidőre is jellemző volt – domináltunk, irányítottuk a játékot. Mindenképpen pozitívum még, hogy a párharcokba sokkal keményebben mentünk bele az előző mérkőzésekhez képest, ezt kifejezetten kértük is a lányoktól a találkozót megelőzően

– értékelt Luki András.