Kreatív és kombinatív volt az Illés Akadémia U14

Kreatív és kombinatív volt az Illés Akadémia U14

Az első félidőben mi, a másodikban az MTK talált be.

MTK U14 – Illés Akadémia U14 1–1 (0–1)
Illés Aka. U14:
Tóth M. – Kiss B., Tasnádi, Kelemen, Molnár L. – Hende, Söptei, Sipos-Kiss – Tóth E., Krone, Papp M. Cserék: Őri K. – Nyári, Horváth Á., Kálócz, Hányi. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Krone (39., 0–1)

Két, hasonló képességű együttes találkozott Lipóton. Az ősszel egy emlékezetes mérkőzésen, a Rohonci úton 1–0-ra legyőztük a fővárosiakat. Most az első félidőben már az MTK védőharmadában igyekeztünk labdát szerezni, de legkésőbb a középpályán szerettük volna elfojtani a támadásépítéseiket. Az első félidő hajrájában Kiss Benedek és Tóth Erik játszott össze a jobb szélen, az összjátékuk után a középreadott labdát Krone Niklas szép mozdulattal a hosszú sarokba pörgette, 0–1. Sajnos a második félidő elején egy szöglet után a kék-fehérek is eredményesek tudtak lenni: Őri Krisztofer még bravúrral hárított, ám a kipattanónál ők voltak a gyorsabbak, így 1–1-re módosult az eredmény. Ezt követően azonban már csak előttünk adódtak lehetőségek, ám képtelenek voltunk betalálni, így inkább mi bánkódhattunk a győzelem elmaradása miatt.

Arra készültünk, hogy egy labdabirtoklós, sok elmozgással kombináló játékot mutat be az MTK. Meglepetésre 3–5–2-es felállással kezdtek. Náluk volt többet valamivel a labda, ám mi nem engedtük őket játszadozni, letámadtunk, sok labdát is szerzetünk, de ebből gólt nem tudtunk szerezni. Jól zártuk a passzsávjaikat, ők nem tudtak helyzetet kialakítani. Elégedett voltam az első játékrésszel, ami meglepett, hogy helyenként durván játszott az MTK. A második félidő elején kiegyenlítettek, ám a gól után is az történt, amit mi szereztünk volna. Gyorsak voltak az átmeneteink, több ziccerünk volt, de naggyá tettük a kék-fehérek kapusát. Az eredményt tekintve hiányérzetem van, gólokkal kellett volna nyertünk. Visszakaptam azonban a ránk jellemző mozdulatokat, emellett kreatívak voltunk, kombinatívan játszottunk, működtek az átmeneteink, és védekezésben jól szerepeltünk. Az U13-as Horváth Ármin jó benyomást tett rám, sajnálom, hogy megsérült – ma kifejezetten bátran játszottunk, abszolút elégedett vagyok a srácok teljesítményével

– értékelte a látottakat Szűcs János.