Kétgólos hátrányból állt fel az U15

Kétgólos hátrányból állt fel az U15

Nem adták fel Palkó Áronék, és ezt a mentalitás ikszet ért az MTK elleni felkészülési mérkőzésen.

MTK U15 – Illés Akadémia U15 2–2 (0–0)
Illés Aka. U15: Németh H. – Abért B., Bolla Á., Blum, Bécsy – Meskó, Nagy K., Palkó – Zsiga, Abért O., Pécskai. Cserék: Szabó B., Erdei, Szakasics, Vér. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Zsiga (70., 2–1), Palkó (80., 11-esből, 2–2)

A Lipóton edzőtáborozó MTK csapatával játszott felkészülési mérkőzést két korosztályunk is. Az U15-ösöknél a fizikálisan kiváló felkészített kék-fehérek birtokolták többet a labdát, ám a helyzeteikkel az első félidőben nem tudtak jól sáfárkodni, és mi sem voltunk elég élesek, hiába voltak előttünk is lehetőségek. A gólok a szünet utánra maradtak. Előbb egy bal oldali akció végén középre érkező beadást váltottak gólra, majd egy kontrából is eredményesek voltak a fővárosiak, így 2–0-ra vezettek. A budapestiek gyorsak voltak, és az 1:1 elleni versenyfutásokat ebben a periódusban megnyerték. A mieink azonban nem adták fel. Tíz perccel a vége előtt egy kipattanó labdát Zsiga Patrik 21 méterről, a jobbösszekötő helyéről a bal felsőbe zúdított, 2–1-re szűkítve a különbséget. A hajrában pedig Szakasics Péter lépett be a büntetőterületen belülre, ahol felrúgtak, 11-es! Palkó Áron higgadtan lőtt a hálóba, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Az eddigi felkészülési mérkőzéseink közül a main találtuk szembe magunkat a legerősebb ellenféllel. Igaz ez mind a fizikális felépítésükre, mind a futballtudásukra. Mi igyekeztünk magasan védekezni, ebből következően jó volt a meccs tempója – elmondhatom, hogy az egész mérkőzésen magas volt az iram. Az első félidőben az ő akaratuk érvényesült, sőt, a mérkőzés nagy részében ők domináltak, a helyzetek alapján elmondhatom, hogy ők közelebb álltak a győzelemhez. Viszont a gyerekek pozitív mentalitását muszáj kiemelnem! Végig győzni akartak, nem ismertek elveszett labdát és 0–2-nél is volt hitünk, és vissza is jöttünk a meccsbe. Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl! A hibákat ki kell javítanunk: a nyomás alatti játék felépítése, a még jobb minőségű játék felépítésének alkalmazása, és a párharcok során a jó értelemben vett agresszivitás alkalmazása. Öröm és egyben tanulság is: egy jó csapat ellen sem adtuk fel, és ez eredményre is vezetett

– mondta Sátori Barnabás a mérkőzés után.