Formálódik a csapatunk

Formálódik a csapatunk

Több biztató jel is akadt az U19-es gárdánk játékában, ennek ellenére 3–1-es vereséget szenvedtünk a rendkívül jó erőkből álló Király SE otthonában.

Király SE – Illés Akadémia U19 3–1 (1–0)
Illés Aka. U19, I. félidő:
Kovács D. – Dezamits, Nagy B., Halász, Kovács B. – Rosner, Kozári, Szabó B. – Szvoboda, Udvardi, Horváth B.
II. félidő: Kovács D. – Frák, Váncsa, Kovács B., Stifter –  Bonyhárd, Rosner (Kovács P.), Mozsár –  Zsédely, Pruska, Mayer. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Pruska (73., 2–1)

Újabb kifejezetten erős ellenféllel nézett farkasszemet U19-es csapatunk, ugyanis akadémistáink a Vas megyei I. osztályban második helyen álló Király SE otthonában léptek pályára. Amúgy az újperintiek keretében nyolc, míg a kezdőjükben négy egykori növendékünk kapott helyet.

A meccs első helyzetére nem kellett sokat várni, mivel a hazaiak már a 2. percben ziccerbe kerültek, de szerencsére azt el is hibázták. Mi a 20. minutumban veszélyeztettünk először, ám akkor rövid időn belül kétszer is: előbb Horváth Balázs, majd pedig Udvardi Ádám célozta meg a kaput, sajna kevés sikerrel. Nem sokkal később egy jobbról érkező szögletünk után Nagy Benjámin továbbította kapura a labdát, de a vendéglátók cerberusa hárítani tudott. Az első félóra végén viszont a hazaiak megszerezték a vezetést: egy 18 méteres szabadrúgásból lőttek a jobb alsó sarokba.

Az 1–0-s Király-vezetésről kezdődő második félidőt is egy újperinti ziccer vezette be, de ezt egy szöglettel megúsztuk. A 70. percben viszont már nem volt szerencsénk, mivel egy kontrát góllal fejeztek be a hazaiak. A 73. percben viszont mi következtünk: Zsédely Bence szép beadását Pruska Dani váltotta gólra. A 3–1-es végeredményt aztán egy tökéletesen kijátszott akció végén állították be a vendéglátók a találkozó 80. percében.

Nagyon jó meccset játszottunk, mivel az ellenfél is alaposan felkészült a találkozóra. Szervezettek voltak, főként a labdaszerzések után próbáltak gyors támadásokat vezetni. Sok minőségi, egykor magasabb osztályban futballozó játékossal rendelkeznek. Mi próbáltuk építeni a játékot. Látszik, hogy még van hová fejlődnünk, de egyre több biztató jelet tudok felfedezni nálunk. Voltak most is olyan időszakok, amikor dominálni tudtunk. Sikerült helyzeteket is kidolgoznunk. Formálódik a csapatunk

– nyilatkozta a találkozót követően Horváth Rudolf vezetőedző.