Rácz Barnabás duplája egy pontot ért

Rácz Barnabás duplája egy pontot ért

Tíz emberrel egy pontot szerzett a Haladás a Viharsarokban.

Békéscsabán folytatta az NB II őszi szezonját a Haladás. Michal Hipp először változtatott az eddig megszokott kezdőcsapatán: centerpozícióban Borvető Áront Molnár Rajmundra cserélte. A vasiak így Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Derekas, Rácz, Doktorics – Molnár R. tizeneggyel futott ki a Kórház utcai stadion gyepére. Így – ahogy az elmúlt hetekben – Bosnjak Predrag egyéni képző edző mellett Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Doktorics Áron képviselték az Illés Akadémiát. A kispadon – többek között – Mursits Roland, Tóth Máté, Bolla Gergő, Nyíri Vince és Tarján Patrik vártak az esetleges bevetésre.

Az 5. percben az első hazai szöglet után betaláltak a lilák: érthetetlenül egyedül hagytuk Farkast, aki az ötösről lőtt a kapunkba. Az egyenlítéshez legközelebb a 34. percben járt a Haladás: Simut Mario lépett be egy jó csellel a büntetőterületen belülre, majd Doktoricshoz játszott, akinek a lövését blokkolták, a kipattanót Csilus Tamás 22 méterről centikkel lőtte mellé. Nem sokkal később Molnár Rajmund alakított ki saját magának lövőhelyzetet, ám 17 méteres lökete mellé ment, ahogy egy perc múlva Simut kísérlete is. Érett a Hali-gól, és ez a 43. percben meg is született. Csilus Tamás a centerpozícióba befutó Csernik Kornélhoz ívelt, aki Rácz Barnabásnak tette le a labdát, ő pedig klasszis mozdulattal jobbal a bal felső sarokba lőtt, 1–1. A 45. percben egy teljesen átlagos mérkőzésszituáció után Simut Mario második sárga lapját kapta meg – az első is nagyon kérdéses volt, ez pedig még inkább, hiszen a labdát egyértelműen ő rúgta el – így emberhátrányba kerültek a vasiak.

A szünetben kettőt cserélt Michal Hipp: Molnár Rajmund helyére Borvető Áron érkezett, míg Doktorics Áront Nyíri Vince váltotta. Utóbbi remekül szállt be: a középkezdés után Rácz dobta ki neki a labdát a jobb oldalra, onnan betört a 16-oson belülre, ahol buktatták, 11-es! A labda mögé Rácz Barnabás állt, és jobbal nagy erővel a kapu jobb sarkába lőtt, 1–2. Ebben a periódusban remekül futballozott a Haladás: hiába volt emberhátrányban a csapat, komolyabb helyzeteink nekünk voltak, ezek közül pedig kiemelkedett a 65. percben Csernik Kornél tekerése, aminél a felső léc segítette ki a hazaiakat. A hazaiak jöttek előre – és a szerencsével sem álltak hadilábon – hiszen egy védelmi hibát kihasználva a 92. percben kiegyenlítettek: Békéscsaba – Szombathelyi Haladás 2–2.