Hetedik helyezés a Pittentalcup nemzetközi tornán

Hetedik helyezés a Pittentalcup nemzetközi tornán

Alsó-Ausztriában játszottak Pados József tanítványai.

Scheiblingkirchen adott otthont a Pittentalcup nemzetközi tornájának, ahol a rendező osztrákok mellett magyar, német és cseh csapatok találkoztak. 6+1-es felállásban 12 perces mérkőzéseket játszottak a résztvevők. A 20 csapat négy csoportba osztották be. A zöld-fehérek Fazekas Benedict, Francsics Máté, Henc Dénes, Kontics Vencel, Könye Gergő, Sákovics Milán, Vincze Hunor, Gál Bertold, Havasi Ábel, Renczes Hunor, Pődör Márk összeállításban játszottak. A csoportban a bécsi TWL Elektra elleni 1–0-val kezdtünk, majd a Zalaegerszeg elleni rangadón nem született gól. A rendező USV Scheiblingkirchen-Warthtól 2–1-re kikaptunk, aztán a bajorországi SV Gendorf Burgkirchen csapatát 2–0-ra legyőztük. Abszolút kiegyenlített volt a csoport, az egerszegiek 7 ponttal és 5–2-es gólkülönbséggel zártak az élen, mi jöttünk mögöttük ugyancsak 7 ponttal, 4–2-vel, míg a rendező az alsó-ausztriaiak 6 pontot gyűjtöttek, a bécsiek és a bajorok neve mellett 4 egység állt. A két magyar csapat folytathatta a legjobb 8 között.

A negyeddöntőben a bécsi Admirától 3–0-ra kikaptunk, így ismét összekerültek a Zetével, akik ezúttal 1–0-ra nyertek. A hetedik helyet aztán a stájerországi TSV Hartberg 7–0-s legyőzésével biztosítottuk be.

A tornát a Flyeralarm Admira nyerte meg, megelőzve az Austria Wien és a GAK csapatait.

Az első két csoportmeccsen nagyon jól játszottunk. Koncentráltan, magabiztosan fociztak a gyerekek. A rendezők elleni meccs második felében nem voltunk összeszedettek. A bajorok elleni ütközet kiegyenlített volt, de 5 perc után félbeszakadt a hatalmas vihar miatt. Majdnem egy óra pihenés után, hatalmas kedvvel és bátorsággal játszottunk tovább. A negyeddöntőben – mint az később kiderült – a tornagyőztes Admira ellen az első 4-5 percet sajnos átaludtuk, utána hiába voltunk velük partiban, kikaptunk. Az 5-8. helyért először a tudásunk alatt játszottunk. Rengeteg koncentrációs hibát követtünk el és lassúak voltunk gondolkodásban. A 7. helyért viszont örömfocit rendeztünk. Nagy kedvvel és elszántsággal játszottunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Az időjárási viszonyokhoz (szakadó eső, szikrázó napsütés), a különböző pályatípusokhoz (fű, műfű) is kellett ma alkalmazkodniuk a gyerekeknek. Hullámzó volt a mai teljesítményünk. Egy nagyon színvonalas tornán, rengeteg jó csapat ellen tudunk játszani. A gyerekek fejlődése szempontjából rendkívül hasznos volt a mai nap, ismét megismerkedhettek más futballkultúrájú ellenfeleket

– foglalta össze a napot Pados József vezetőedző.