Korábbi növendékeink az NB I-ben

Korábbi növendékeink az NB I-ben

Az Illés Akadémia egykori játékosai közül tizennyolcan lesznek ott a ma startoló OTP Bank Ligában.

Lesz-e ellenfele a legutóbbi három bajnoki címet besöprő Ferencvárosnak? Ki ér oda a dobogóra? Mely csapatok harcolnak majd a kiesés elkerülése érdekében? Ezek a kérdések a ma rajtoló NB I 2021/2022-es szezonja előtt.

Az NB I-ben 18 olyan futballista szerepelhet, akik az Illés Akadémián nevelkedtek.

A Ferencváros másodedzője az a Máté Csaba, aki korábban Szombathelyen is tevékenykedett.

A legjobb bajnoki eredményét elérő Puskás Akadémia keretében Kiss Tamás és Kiss Ágoston célja nem lehet más, mint hasonlóan szép sikert elérni csapatszinten, mint az előző pontvadászatban.

Ezt szeretné megakadályozni a MOL Fehérvár, ahol Kovács István, Funsho Bamgboye, Nyári Patrik és Halmai Ádám is a bajnoki címért, de legalább az ezüstéremért dolgozik majd Szabics Imre vezetőedző irányításával. Ez a négy játékos jelenti a legnagyobb „Illéses delegációt” az NB I-ben.

A Kisvárdával tavaly ötödik helyre odaérő Dombó Dávid továbbra is az első számú kapus a szabolcsi együttesben.

Ezen a nyáron igazolt az Illés Akadémiáról a Paksi FC-hez az utánpótlás-válogatott kapus, Simon Barnabás.

A szomszédvárt, azaz a ZTE csapatát erősíti Gyurján Márton és Szalay Szabolcs, valamint a Felcsútról kölcsönvett Huszti András.

Az otthonába, a kispesti Bozsik Arénába beköltöző (visszaköltöző) Budapest Honvéd FC keretében találjuk Batik Bencét, Tóth-Gábor Kristófot és Tamás Krisztiánt.

A feljutók közül a Gyirmót FC Győr a Kirják Henrik-Varga Barnabás-Medgyes Zoltán hármassal szeretné elérni céljait, míg a DVSC futballistája a Haladás korábbi játékosa, a szombathelyiek legfiatalabb NB I-es gólszerzője, Ugrai Roland.

Korábbi játékosainknak egyéni- és csapatsikereket és sérülésmentes pályafutást kívánunk!

A nyitókép forrása: www.gyirmotfc.hu