Az írek ellen készülnek U18-as válogatottjaink

Az írek ellen készülnek U18-as válogatottjaink

Szabó Bence, Kállai Zalán és Szijjártó Ármin vett részt az U18-as nemzeti csapatunk négynapos edzőtáborozásán. Korosztályuk legjobbjai Oross Márton szövetségi edző irányításával gyakoroltak Telkiben.

Vasárnap ebéd után kelt útra Szabó Bence és Kállai Zalán a négynapos összetartásra. A srácok közül előbbi rendszeresen meghívót kap a különböző korosztályos válogatottak gyakorlására.

Nagyon örültem annak, hogy meghívást kaptam az U18-as nemzeti csapat összetartására. Az külön pozitívum volt, hogy Oross Márton személyében az Illés Akadémiáról már jól ismert szakember irányításával zajlottak a gyakorlások. Rendkívül hasznos napokat töltöttünk Telkiben. Nem voltak túlságosan kemény az edzések, de a szerdai egymás közötti játék alatt azért rendesen megizzadtunk. Nagyon jó volt hangulat, príma kis közösség kezd kialakulni

– foglalta össze Szabó Bence a Telkiben történteket, ahol abban a bizonyos príma kis közösségben a Ferencváros mellett az Illés Akadémia képviseltette magát a legtöbb játékossal.

Nekem tavaly nem sikerült bekerülnöm a korosztályos válogatottba, így most eszméletlenül jó érzés volt, hogy meghívtak az összetartásra. A Fraditól és tőlünk volt ott a legtöbb játékos. Ebben persze az is szerepet játszott, hogy a Puskás és a Honvéd a Suzuki-kupán szerepel, így tőlük a legjobbak ott léptek pályára. Mi szombathelyiek természetesen megpróbáltunk Telkiben is összetartani: én Szijjártó Árminnal voltam egy szobában, míg Szabó Bence a nemrégiben Paksra szerződő Simon Barnival lakott. Ettől függetlenül megpróbáltunk a többiekkel is megismerkedni. Nagyon tetszett az edzőtábor, bízom abban, hogy legközelebb is számítanak rám Oross Mártonék

– fogalmazott a hazaérkezés után Kállai Zalán.

Szijjártó Ármin a többieknél picivel kevesebb időt töltött Telkiben, mivel ő vasárnap délután még pályára lépett a Szombathelyi Haladás Siófok elleni felkészülési mérkőzésén.

Én csak este 11 körül értem oda az edzőtáborba, így a regenerálódásra valamivel kevesebb időm jutott. Hétfőn reggel és délután is volt már tréning, melyeken a középzónás védekezést gyakoroltuk. Lényegében kedden délelőtt is ugyanez volt a „menü”, de ebéd után már lazább volt a program. Volt egy kis lábtengó és fürdő. Szerdán viszont egy kétszer 40 perces egymás közötti meccset játszottunk. Nagyon jó iramú mérkőzés volt, amin mi „Illésesek” egy csapatba kerültünk. Örültem, hogy ott lehettem az edzőtáborban, mert sok régi ismerőssel, baráttal találkozhattam. Hasznosan teltek a napok, sokat tanultam, főként a taktikáról. Várom a következő összetartást, már csak azért is, mert a sérülésem miatt a válogatottnál sem vehettek egy jó ideig számításba

– adott részletes betekintést az edzőtábor mindennapjaiba Szijjártó Ármin.

A tervek szerint az U18-as válogatott a közeljövőben kétszer is megmérkőzik majd Írország legjobbjaival. Remélhetőleg azokon a mérkőzéseken is legalább hárman képviselik majd az Illés Akadémia színeit.

Nyitókép: Teodoru Bence (www.mlsz.hu)