Komoly meglepetésre készül az U17-es csapatunk

Komoly meglepetésre készül az U17-es csapatunk

Hat felkészülési mérkőzésen lépett pályára Sátori Barnabás legénysége. Az U17-es csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.

 

Növendékeink annak ellenére is remekül helyt álltak, hogy az ellenfelek rendre idősebb játékosokból álltak. A vezetőedző a hétvégi bajnokin három pont megszerzésében bízik.

Mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni az első fordulóban. Ezt annak ellenére is ki merem jelenteni, hogy a tavalyi „bajnok” Honvéd otthonában kezdünk. Picit örülök is ennek, mert így teher nélkül, de nem feltartott kezekkel léphetünk pályára. Mondtam is a srácoknak, hogy nem egy, hanem három pont megszerzésében bízok. Ez nem lesz könnyű, de megvan a taktikánk, a cél eléréséhez.

A derűlátásodat a jól sikerült felkészülésre alapozod?

Nem csak arra, de jelentős szerepe van benne. Hat edzőmérkőzést játszottunk. Az első kivételével szinte csak idősebb korosztályok ellen léptünk pályára, még felnőtt megyei I. osztályú gárda is volt köztük. Hasznosok voltak ezek az összecsapások, mivel rengeteg tapasztalatra tehettünk szert. Mind támadásban, mind pedig védekezésben nagyon sok variációt tudtunk begyakorolni. Amit elterveztünk, azt megcsináltuk, készen állunk a rajtra.

Mennyire volt fizikálisan megerőltető ez elmúlt időszak?

Kétségkívül jelentős terhelést kaptak a fiúk, de ennek köszönhetően nagyon jó állapotban vannak. Most egyébként már a frissítés fázisában járunk. A gyors döntésekre, a gyors végrehajtásokra helyezzük a hangsúlyt.  A lényeg az, hogy a Honvéd ellen fizikálisan és mentálisan is topon legyenek.

 

Szoros mérkőzéseket játszott az U17-es csapatunk: 2 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség a felkészülési időszak mérlege. Szlovén (NS Mura, Nafta Lendva, Bravo Ljubljana), osztrák (St. Pölten, Wolfsberg) és magyar (Nemesapáti-Csács) ellenfelekkel szemben mutathatta meg tudását a társaság. Az U17-es válogatottba Szabó Bence kapott meghívót, és vett részt az összetartáson.

A Budapest Honvéd-MFA U17 – Illés Akadémia U17 találkozó augusztus 29-én 12 órakor kezdődik a fővárosi gárda utánpótlás központjában.