Rajtra kész Kovács László együttese

Rajtra kész Kovács László együttese

Kifejezetten intenzív felkészülésen van túl az Illés Akadémia U16-os csapata.

A fiatalok nyolc hasznos edzőmérkőzést játszottak, így nem csoda, hogy bizakodva várják a Honvéd-MFA elleni hétvégi nyitányt. A részletekről Kovács László vezetőedzőt kérdeztük.

Úgy gondolom, hogy nyugodt lelkiismerettel várhatjuk a rajtot, ugyanis elvégeztük az előre eltervezett penzumot. A koronavírus-járvány miatti szünetet követően a srácok szabályosan ki voltak éhezve a munkára. Különösen a csapatedzések hiányoztak nekik, nem is beszélve a kétkapus összecsapásokról.

 Összesen nyolc felkészülési mérkőzést játszottatok. Hogyan értékelnéd őket?

Nagyon hasznos meccseket játszottunk, mert ezeknek köszönhetően rendszeresen le tudtuk mérni, hogy hol is tartunk a felkészülésben. Nem annyira az eredményre összpontosítottunk, hanem a folyamatos építkezésre. A csapat szerkezetén sokat dolgoztunk. Nagy hangsúlyt fektettünk a védekezés és a támadás arányára, arra, hogy hol, és mikor kezdjünk el védekezni. Szépen haladtunk lépésről lépésre, és most már úgy gondolom, hogy bizakodva várhatjuk a hétvégi rajtot.

Vannak válogatott játékosaitok, akik időnként kiestek a közös munkából, mivel összetartáson kellett részt venniük. Ez mennyire befolyásolta a ti felkészüléseteket?

Ez számunkra csak pozitívumként jelentkezik, mert a többiek számára jó például szolgálhat. A két érintett játékosnak pedig külön feladat lehet az, hogy a mentalitásukkal húzóerőt gyakoroljanak a társaikra. Cseppet sem mellékesen pedig az Akadémiánk megítélésénél is komoly súllyal eshet a latba.

Korosztályos válogatottból az első ellenfélnél, a Honvédnál sincs hiány.

Ez így van, mivel náluk nyolc-kilenc válogatott is van. Nem véletlen, hogy az előző bajnokságban 19 fordulót követően utcahosszal álltak az élen úgy, hogy ők lőtték a legtöbb gólt, és ők kapták a legkevesebbet. Ettől függetlenül bízom a csapatomban. Úgy gondolom, hogy amennyiben lelkesedésből és akaratból többet teszünk hozzá, mint az ellenfél, akkor meglepetést tudunk okozni idegenben is. Ebben pedig minden benne lehet!

 

A felkészülési időszakban nyolc találkozót játszott az U16-os csapatunk: ebből hetet külföldi ellenféllel szemben. Bolla Bálint, Papp Csongor és Szvoboda Dániel az utánpótlás-válogatott összetartásán vehetett részt a nyáron.

A Budapest Honvéd-MFA U16 – Illés Akadémia U16 mérkőzés augusztus 29-én 14 órakor kezdődik a fővárosi együttes otthonában.